De Carson Storm Racer off-road buggy 1:10

Hoe het begon

Als Crew van RC-Junkies wordt regelmatig je mening gevraagd over een bepaalde RC-auto. Zo ook kreeg ik een PM-tje van RC-junkies lid Sabine om mijn mening te geven over de Carson Storm Racer.

Tsja dat was even slikken want met Carson had ik nog niet zoveel te maken gehad en ik kon er niet zoveel over vertellen. Het enige dat ik wist was dat het produkt ook door Conrad wordt geleverd. Wist ik daarmee meer, nee helaas. Wel wist ik dat deze brandstof off-road buggy als een beginners auto wordt gezien. Toch stuur ik Sabine een PM-tje terug met het verhaal dat ik haar niks over deze auto kan vertellen, behalve hetgene ik hierboven al geschreven had. Vlak daarna krijg ik een PM-tje terug met het verhaal dat ze de brandstof off-road buggy wil kopen en of ik haar wil helpen met de eerste stappen in het brandstof gebeuren. Tsja en dan gaat het snel, dezelfde avond stond ze nog aan de deur, want er moest nog wat gebeuren aan de auto.

De eerste indruk

Na het open doen van de doos zie je dat het een 90% ready To Run auto is (RTR). Wat ik daarmee wil zeggen dat de servo’s en de daarop volgende aansluitingen zoals de rem / gas servo alsmede de servo voor de stuurinrichting nog gemonteerd moeten worden. Voor de ene persoon is dit een nadeel, denk aan de personen die dan gelijk willen inrijden, voor de ander een voordeel, want je kan zelf een zender en servo bepalen. Een ander nadeel hiervan is dat je uit moet gaan van je eigen kennis op dit gebied en die van de verkoper in de desbetreffende RC-Winkel. Maar goed RC-Junkie Sabine had een totaal aanbieding gekocht met een Futaba stuurwielzender. Wat verder opvalt is de netheid hoe alles in de doos zit, alles netjes ingepakt en een goed en duidelijk instructieboekje.

De brandstof off-road buggy rijklaar maken.

Dit was toch iets ingewikkelder als dat ik dacht. Goed kijken naar de plaatjes van de bouwinstructie is een echte must. Maar begrijp me goed dat is echt de hobby, het sleutelen en het in elkaar weer zetten van de brandstof off-road buggy.

Al met al ben ik hier samen met Sabine ongeveer een 2 uur mee bezig geweest. Wat ik erg vervelend vond was het schuif systeem aan de zijkant van de brandstof off-road buggy. Hierachter zit namelijk het batterij-pack en de ontvanger. Alle draden van de servo’s komen hier samen en dan is het best een gedoe om deze allemaal netjes weg te bergen achter dit schuifje en neemt dan ook enige tijd in beslag. Als ik zie hoe doordacht dat systeem bij bijvoorbeeld de Cen-Genesis .46 is dan denk je bij jezelf dat kan ook anders. Maar goed nou is het formaat van deze brandstof off-road buggy ook heel anders. Dus het vergelijk is niet helemaal te maken. Voor de rest niks te klagen over de bijgeleverde materialen van deze brandstof off-road buggy. Ook de bouwbeschrijving laat niks te wensen over en is voor mij duidelijk leesbaar.

De specificaties van de brandstof off-road buggy

De brandstof off-road buggy wordt met een 2,5 cc motorblok geleverd en dat is voor deze brandstof off-road buggy met schaal van 1:10 meer als voldoende. De brandstof off-road buggy staat op een aluminium bodemplaat waarop alles gemonteerd is.
Wel moet je alle schroeven goed nalopen, want ik kwam behoorlijk wat schroeven tegen die niet goed aangedraaid waren en zeker bij een brandstof off-road buggy is wel belangrijk dat alles goed vast zit. Dus een tubbe locktite was niet een overbodig luxe geweest in mijn ogen. Wat tevens opvalt is dat veel kogellagers in kunststof zijn uitgevoerd en mijn advies zou zijn om deze gelijk te vevangen op het moment dat je met de servo’s bezig bent.

Het in laten lopen van de motor en het rijeigenschappen van de Carson Storm Racer

Aan het in laten lopen van de motor heb ik altijd de grootste hekel en dit heb ik dan door Sabine laten doen. Na het lezen van de bouwbeschrijving zie je dat er wel een aantal tips worden gegeven hoe je het beste de motor kan laten inlopen. Ik vind dit persoonlijk aan de matige kant, want A de meeste RC-Junks willen gelijk rijden en lezen nooit de gebruiksaanwijzing en B is dit een echte beginnersauto en verwacht je eigenlijk wat meer tips en hints van de fabrikant. Het rijden met de Carson Storm Racer is echt een plezier. De auto reageert heel direct en is makkelijk te besturen. Ook voor het ruigere werk door het zand doet hem niet echt veel. Hij scheurt er net zo snel doorheen als over een stuk asfalt.

Wel komt hier een nadeel naar boven en dat is zijn bodem vrijheid en dat merk je als je naar wat muller zand gaat. Dan heeft de Carson Storm Racer wat meer problemen en ploeg je jezelf nog wel eens vast. Maar met al deze kleine puntjes is de Carson Storm Racer toch een echt klein dondertje op wielen.

Technische specificaties
Lengte: 400 mm
Breedte: 245 mm
Spur: (v/a) 205 mm
Bandenmaat: (v/a) 88×30/88×40 mm
Gewicht: 1900 g
Motor: 2,5 cc

Conclusie
Minpunten:
·Het schuifsysteem voor de ontvanger en het batterijpack
·Bodemvrijheid
·De kunststof kogellagers
·Er ontbrak een goede omschrijving voor het laten inlopen van de motor
·90% Ready To Run
·Het zelf monteren van de servo’s

Pluspunten:
·Prijs/kwaliteit verhouding
·Bouwomschrijving
·Weggedrag
·Acceleratie
·Besturing in het algemeen
·90% Ready To Run
·Het zelf monteren van de servo’s

De Carson Storm Racer is zowel voor de beginnende als de gevorderde rc-hobbyst een leuk brandstof off-road buggy. Prijs en kwaliteit gaan hier absoluut hand in hand en je kan de Carson op verschillende manieren tunen. Al met al heb ik er heel veel plezier aan beleefd. En zal ik zekers nog een keer de auto van Sabine willen lenen om even over een stuk zand te bashen!

Reacties zijn gesloten.