Serpent introduceert het `DLS` systeem

Serpent uit Heemstede, Nederland heeft vlak voor het Wererld Kampioenschap 1:10 nitro onroad in de USA een geheel vernieuwd achterwiel stabilisatie systeem geïntroduceerd wat gebaseerd is op een systeem wat `onze` Roelof Tooms heeft uitgedacht voor RC auto`s.

Het nieuwe DLS systeem van Serpent is een variatie op een wielophanging welke de het camber van de achterwielen dusdanig beïnvloed dat de beide achterwielen onder vrijwel alle omstandigheden recht op het asfalt  staan. Dit heeft als voordeel dat de wielen een maximale grip bieden bij een minimale weerstand. Het systeem is bedacht door een engelse ingenieur die het systeem voor verschillende 1:1 sport en racewagen levert.

Nadat Roelof Tooms een soort gelijk systeem had uitgedacht en geprobeerd op een 1:5 large scale auto waren de eerste ervaringen meteen positief. Dit bracht Roelof Tooms om het systeem te verkleinen zodat het op zijn Mugen MRX 1:8 nitro onroad car paste. Ook dit werkte en na enig experimenteren en testen bleek dat het systeem ook voordeel bood bij de snelle en kleinere modellen.
Het DAX systeem was ook Serpent ontwerper Michael Salven niet ontgaan, ook hij was bekend met dit systeem uit de 1:1 wedstrijdwereld, maar hij had nog geen toepassing in RC Car modellen voor ogen; het zou waarschijnlijk lastig worden om het systeem toe te passen in een 1:10 schaal model. Maar toen afgelopen voorjaar Roelof Tooms tijdens een NK met het eigen ontwikkelde DAX systeem voor RC Cars reed, keek  Michael Salven zijn ogen uit; het systeem wat hij al eerder had bekeken kon worden toegepast op RC Cars. Na overleg met Roelof is Michael zelf aan de slag gegaan en heeft de voor- en nadelen van het systeem op een rijtje gezet en een proto-type was snel ontwikkeld waarmee de eerste ronden werden geraced met het Serpent-DAX-systeem.

Na enige fijnafstelling en het productie klaar maken van het systeem, heeft Serpent deze week het `DLS-System`geïntroduceerd. Het systeem bestaat uit een ombouwset voor de achterwielophanging en past op de Serpent 733. De eerste modellen van dit systeem worden uitgedeeld aan de teamrijders van Serpent welke deze week meedoen aan het Wereld Kampioenschap 1:10 nitro onroad in de USA.

Bron: Serpent.com en Roelof Tooms

Reacties zijn gesloten.