De stand van HPI op de ToyFair 2012

Het grootste nieuws van HPI Racing was natuurlijk de 8cc grote, benzine gestookte tweetakt motor voor 1:8 model auto’s. Alhoewel veel onderdelen nog niet geheel productierijp waren en uit de 3D printer kwamen, werd toch een blik in de nabije toekomst van de HPI modellen gegund. De motor is een stuk groter dan een 3,5cc of 4,6cc motor, maar met enkele aanpassingen is het toch mogelijk om de motor op een ‘normale’ 1:8 Truggy of Monter Truck te monteren.

Erg indrukwekkend waren de grote brushless uitvoeringen van de Baja modellen, de truck, de buggy en de short course uitvoering stonden allen te pronken met massieve brushless systemen en zwaar belastbare Plazma-accu’s van het nieuwe HPI ‘huismerk’ Plazma.

Een andere goede aanvulling op het modellen gamma zijn de nieuwe offroad modellen Apache SC en C1, welke in verschillende uitvoeringen werden getoond; elektro, nitro en met de nieuwe 8cc tweetakt benzine motor.

Ter ere van de tiende verjaardag van de Savage is er een speciaal actie model geïntroduceerd; de Special Edition Savage X 4.6 RTR 2.4GHz met fraaie, knal oranje Dodge Charger body.

Verder trok de nieuwe 1:10 body van de Pontiac Firebird uit de jaren ’70 de aandacht, een fraai exemplaar die zeker zijn weg naar de liefhebbers van Amerikaanse klassieke auto’s zal weten te vinden.

Klik op de onderstaande afbeeldingen voor een groot formaat.

Reacties zijn gesloten.