Savage XL Octane – 1:8 Monster Truck met 15cc benzine motor

Al in 2012 toonde HPI Racing enkele modellen met een ‘kleine’ benzine motor en de fans hebben nog twee jaar moeten wachten totdat het productie model werd geïntroduceerd. Maar nu is het echt zo ver; HPI presenteerde op de ToyFair in Nürnberg de eerste Savage Monster Truck met benzine motor; de HPI Savage XL Octane.

HPI Racing heeft niet zomaar een nieuwe tweetakt mengsmering benzine motor ontwikkeld en op een standaard Savage Monster Truck gemonteerd, nee, zij hebben eigenlijk een heel nieuwe Savage ontwikkeld voor het gebruik met de nieuwe 15cc benzine motor. HPI heeft voor de Savage XL Octane onder andere een speciale ontstekingsbox moeten ontwikkelen die via een sensor op de krukas de kleine bougie voorziet van een vonk. Maar dat is nog niet alles want de motor is verder voorzien van een speciaal vliegwiel welke tegelijk dient als ‘ducted fan’ en de motor voorziet van een soort geforceerde koeling. Voor de motor is ook een nieuwe uitlaat ontwikkeld welke perfect aansluit bij de karakteristiek van de motor voor een optimaal vermogen en krachtig koppel.

Om de zware Monster Truck af te remmen is er een nieuw remsysteem ontwikkeld met drie schijfremmen van een speciaal soort kunststof wat erg sterk en slijtvast is. Het chassis is aangepast en HPI heeft nieuwe aluminium TVP’s (Twin Vertical Plates) ontworpen om genoeg ruimte te creëren voor de grote brandstoftank en grote motor.

De bekende Savage body is bij de Savage XL Octane gemaakt van extra dik polycarbonaat (Lexan) voor een beter bescherming van het chassis. Bovendien is deze Savage XL Octane voorzien van een extra sterke rolkooi voor nog meer duurzaamheid.

De nieuwe HPI Savage Octane wordt in de loop van dit jaar leverbaar via de vakhandel, een advies verkoopprijs is nog niet bekend.

Hieronder een preview video van de Octane vanuit het zonnige Zuid Californië en niet zo zonnige Europa

Meer informatie: HPI Racing.com

Reacties zijn gesloten.