Mugen MBX7T(E) – 1:8 4WD nitro en elektro offroad Truggy

Mugen heeft een nieuwe uitvoering van hun populaire 1:8 offroad truggy geïntroduceerd. De nieuwe uitvoering heeft de naam MBX7T gekregen en wordt in twee uitvoering geleverd; als nitro (MBX7T) of als elektro (MBX7TE) truggy. Nou ja, niet helemaal, want de auto wordt als kit, dus als bouwpakket geleverd zonder nitro- of elektro motor en zonder elektronica. De nieuwe eigenaar zal deze componenten apart moeten aanschaffen om een rijdend model te maken.

Bij het nieuwe ontwerp van de truggy heeft Mugen zich vooral gericht op een hogere snelheid in de bochten en heeft dit bereikt door een langer chassis en wijzigingen in de achterste draagarmen. Deze zijn namelijk langer dan bij zijn voorganger de MBX6T truggy. Aan de voorzijde is ook het één en ander aangepast aan de pivot-ball voorwielophanging zodat het mogelijk is om het camber, caster en het roll center over een nog groter bereik in te stellen.
Met de vernieuwingen aan de achterzijde van het model heeft Mugen bereikt dat er meer grip is en een betere respons van de schokdempers en de veren. De achterwiel ophanging heeft volledig verstelbare anti-squat en toe-in wat wordt ingesteld met het gebruik van verschillende inserts.
De wielophanging is rondom voorzien van Mugen ‘big bore’ schokdempers met veren waarvan de voorspanning traploos instelbaar is door een schroefring.

De aandrijving op alle vier de wielen is geheel herzien en maak gebruik van lichtere en kleinere componenten voor een hogere efficiëntie. Het conische aandrijf tandwiel en kroontandwiel van het differentieel zijn extra nauwkeurig geproduceerd voor een zo laag mogelijke wrijving. De tandwielen zijn recht gesneden en ‘heat treated’ voor een lage slijtage en nog betere betrouwbaarheid. Tevens is de reminrichting vernieuwd ten opzichte van het voorgaande model.

De nieuwe Mugen MBX7T(E) wordt standaard geleverd inclusief nieuwe aerodynamische body welke ongespoten en ongeknipt bij de kit wordt geleverd. De nieuwe body is speciaal ontworpen voor de juiste downforce zodat de truggy wel sterk stuurt maar niet te agressief stuurt. Bij de body hoort ook een vernieuwde vleugel die zorgt voor een stabiele achterkant en de auto stabiel houdt bij een jump.

De nieuwe MBX7T(E) zal vanaf mei 2014 leverbaar zijn via de vakhandel.

Features:
3mm A7075 hard anodized chassis
Lightweight steel spur gear
Lightweight conical gears
Straight cut conical and ring gears
Specially designed front and rear lower suspension arm
Specially designed rear suspension pivot plate and rear toe in block
5mm A7075 aluminum lower suspension plates
5mm A7075 aluminum front shock tower
4mm A7075 aluminum rear shock tower
Stylish cab forward Truggy body
High down-force wing which is adjustable front to back

Meer informatie: www.RC-Speedhouse.com

Reacties zijn gesloten.