5 september 2010: Rookie Racing School

Paco Raap, één van Nederlands meest ervaren offroad wedstrijdrijders, heeft zich wederom beschikbaar gesteld voor de Rookie Racing School; een cursusdag voor beginnende offroad coureurs die de ambitie hebben om zich te ontwikkelen tot competitieve wedstrijd rijders. Tijdens de Rookie Racing School zullen Paco en enkele technisch specialisten en teamrijders van Truggy.nl hun kennis van het offroad brandstof RC car racen in de praktijk overbrengen.

Wanneer?
Op Zondag 5 september vanaf 10:00 uur
Deelnemers dienen om 09:45 uur aanwezig te zijn.
In geval van zeer slecht weer zal er een uitgebreider theorie blok plaatsvinden.

Waar?
Modelbouw Vereniging Waterland (MVW) in Purmerend heeft voor deze dag de fraaie offroad baan en faciliteiten beschikbaar gesteld.

Het volledige adres:
Modelbouw Vereniging Waterland
Trimpad 8
1443 WB Purmerend
http://www.rc-mvw.nl

Google maps link:
http://tinyurl.com/3xc8o23

Programma:

In de ochtend zal er worden ingegaan op de wegliggingtheorie met afsteltips en -tricks. Tevens zal er uitvoerig worden ingegaan op het afstellen van de motor en auto in het algemeen. Ook het onderhoud en het perfectioneren van de set-up van auto en motor, afstelling radio apparatuur, body montage en nog veel meer zullen aanbod komen.

In de ochtend zullen we de volgende onderdelen te behandelen:
– Auto onderhoud wat wel en wat niet te doen
– Onderhoud luchtfilter
– Motor afstellen en problemen signaleren
– Zender afstelling en instelling
– Waarom is wedstrijd racen leuker en goedkoper als vrij rijden op het grasveld.
– Wat neem je mee naar wedstrijden
– Wat heb je nodig

Optioneel hebben we de volgende onderwerpen staan, die we bij voldoende tijd of vragen tussendoor kunnen bespreken:
– Koppelingen
– Schokbrekers vullen en welke olie
– Grip
– Balans, onderstuur, overstuur
– Controle over je auto
– Sturen en gas geven
– Een bocht juist nemen (“Slow in, Fast out” / “Out-In-Out” / “Apex”)
– Bochten combinaties
– Hoe rij je een snelle race zonder uitvallen.

Rond het middaguur zal er een pauze worden ingelast waar een hapje en een drankje in de kantine van MVW kan worden genuttigd.

Na de korte onderbreking zal de ‘clinic’ vervolgen met een uitvoerig praktijkgedeelte op het zeer uitdagende circuit van MVW. We zullen op de baan “treintje gaan rijden” om de lijnen te leren kennen. Na het treintje rijden krijgt iedereen de mogelijkheid om vrij te rijden, hierbij zullen de ervaren rijders aanwijzingen geven wat je fout of juist goed doet. Tijdens het rijden op de baan zullen we in 2 groepen opsplitsen, de ene groep rijdt, de andere groep is baaninzet. Hierbij laten de ervaren rijders zien wat deze taak inhoudt en hoe je op een veilige manier de auto’s terug op de baan kunt plaatsen. Als er nog tijd over is kunnen we proberen een wedstrijdje te rijden, dit zal geen normale wedstrijd zijn om te kijken wie het snelste is… degene die zijn auto het best onder controle heeft zal winnen.

Deelname:
De deelname aan deze ‘clinic’ kost € 10,00 met de opbrengsten zullen we de onkosten van degenen betalen die de cursus geven en een deel zal naar MVW gaan voor het gebruik van de baan en faciliteiten. Deelname bestaat uit een dagprogramma van 10:00 tot 16:00 uur zoals alleen de Rookie Racing School je kan bieden.

Inschrijven voor deelname:
Als je mee wil doen met de Rookie Racing School moet je jezelf snel aanmelden, want het aantal plaatsen is beperkt, deelname zal op volgorde van aanmelding worden ingedeeld, ben je te laat? Dan moet je wachten tot de volgende clinic! NB: Deelnemers die aan een eerdere rookie race cursus hebben deelgenomen worden eerst op de reservelijst geplaatst.

Aanmelden doe je door het aanmeldformulier in vullen: http://tinyurl.com/356ruqj
Hier is de lijst met aanmeldingen te bekijken: http://tinyurl.com/2vlwqqa

Met dank aan:
Paco Raap
Modelbouw Vereniging Waterland
Jerome Grimminck
RC-Pitstop Zoetermeer
Merlin Fuel

Kijk ook op:
www.rc-mvw.nl
www.truggy.nl
www.merlinfuel.nl
www.rc-pitstop.nl

Reacties zijn gesloten.