JQ Products – THE Car 1:8 nitro offroad Buggy – foto verslag van de bouw

THE Car:
THE Car is een innovatieve 1:8 nitro offroad buggy welke het kan worden omschreven als echte “Racers-car’. In elk detail kan je zien dat de auto ontworpen is door iemand met veel praktijk ervaring in de 1:8 offroad klassen. Het meest in het oog springend is het verstelbare midden differentieel; door een ingenieus schuif systeem en verschillende lengte aandrijf assen is het mogelijk om het dusdanig te plaatsen dat deze optimaal ten opzichte van de het koppeling tandwiel van de motor kan worden geplaatst. Het differentieel zelf is ver uit het midden van het chassis geplaatst, waardoor de motor dicht bij het midden van het chassis geplaatst kon worden.
De radiobox en accubox zijn gescheiden waarbij de accuhouder naast de stuurservo is gemonteerd voor een optimale balans. De wielophanging is robuust uitgevoerd en is onafhankelijk geveerd door middel van ‘Big Bore’ schokdempers. De wielophanging is voorzien van stabilisator stangen voor en achter.

THE Car wordt geleverd als kit (bouwpakket) zonder wielen, banden, motor of elektronica.

THE Car van JQ Products is ontworpen door Joseph Quagraine uit Finland. Joseph is een internationaal bekende wedstrijdrijder in de 1:8 offroad klassen. Deze bekende en alom gewaardeerde internationale racer heeft nu een 1:8 nitro Offroad Buggy geïntroduceerd welke het de concurrentie moeilijk zal maken.

Reeds enkele jaren was de Finse coureur Joseph Quagraine bezig met het ontwikkelen en testen van ‘zijn’ ideeën omtrent een 1:8 nitro Offroad Buggy. Hierbij helpt het natuurlijk dat Joseph gestudeerd heeft als industrieel ontwerper en product ontwikkelaar, waardoor het voor hem mogelijk werd om zijn plannen te verwezenlijken.

Reacties zijn gesloten.