Fotos van de finale wedstrijd van de Buggycup – MVW Purmerend

Jorg van Leuken is met zijn JQ Products ‘THE Car’met JQ Products ‘THE Engine’ en Merlin brandstof in de laatste wedstrijd van het seizoen de Nederlands Kampioen 1:8 nitro offroad buggy geworden.

THE final van het seizoen stond er aan te komen. De rekenwonders onder ons hadden al lang berekend dat de nummer 2 in de tussenstand, Jeffrey Halsema, moest winnen om nog aanspraak op de titel te maken. Bovendien had Jorg van Leuken dan nog genoeg aan een derde plek om zijn titel te verlengen. Ook de derde plek lag nog open, Paul Geelen en Jordy Velder waren slechts luttele puntjes van elkaar gescheiden in de tussenstand.

Van bij de start van de A-finale was het duidelijk dat enkel pech de Mugen Seiki van Jeffrey Halsema van de overwinning zou kunnen houden. Als een kanon ging hij er vandoor, na 2 ronden was de rechte lijn al het verschil tussen de nummers 1 en 2. De tweede plek werd sterk bevochten door de Losi van Bart Mullink en de JQ van Jorg van Leuken, ronde na ronde werd er op het scherpst van snee gestreden om de tweede plek. De eerste tankbeurten gaven Bart Mullink wat extra ruimte en het gat was geslagen. Ondertussen had de Serpent van Jordy Velder zich op de 4e plek genesteld voor de gifgroene Kyosho van Matthijs Jansen. De vijfde plek was in handen van de Mugen Seiki van Paul Geelen.

Na 15 minuten zag Jorg van Leuken de oranje neus van Jeffrey Halsema in zijn rug opduiken. Ook Jeffrey Halsema had gerekend en wist dat Jorg Van Leuken (3e) op deze plek zijn titel zou verlengen. Jeffrey Halsema startte een kat en muis spel met Jorg Van Leuken in een ultieme poging om alsnog de titel te pakken.
Deze mindgame was een lust voor het oog van de toeschouwers. Met het uitvallen van Bart Mullink kwam Jorg van Leuken nog dichter bij de titel. De ervaring van Jorg Van Leuken won het van het jeugdig slotoffensief van Jeffrey Halsema. De JQ liet zich niet in de verleiding brengen en maakte mooi de finaletijd vol.
Jordy Velder bracht de Serpent naar een mooie derde plaats voor Matthijs Jansen en Paul Geelen die hiermee zijn 3e plek in de eindstand verzekerde.

Na de prijsuitreiking kregen alle deelnemers nog een mooie tombola voorgeschoteld, met zo’n mooie kampioenenwagen als hoofdprijs !

Daguitslag
1. Jeffrey Halsema – Mugen Seiki Mbx6 – O.S Engines – Tornado Fuel
2. Jorg Van Leuken – JQ – JQ – Merlin Fuel
3. Jordy Velder – Serpent – Werks – Tornado Fuel

Einduitslag kampioenschap 40+ 2011 :
1. Leon van der Heijden – Xray
2. Benny Mullink – Xray
3. Ad de Leest – Xray

Einduitslag kampioenschap Hobby 2011 :
1. Sander van Genechten – Mugen Seiki – O.S. Engines – Meccafuel
2. Danny van Orsouw – Xray – Werks – Meccafuel
3. Robin Maas – Serpent

Einduitslag kampioenschap Sportsman 2011 :
1. Jorg Van Leuken – JQ – JQ – Merlin Fuel
2. Jeffrey Halsema – Mugen Seiki – O.S. Engines – Tornado Fuel
3. Paul Geelen – Mugen Seiki – O.S. Engines – Meccafuel

Hiermee valt het doek over het seizoen 2011, een leuk en spannend seizoen.
Een perfect seizoen met weinig of geen problemen.

Tekst: www.BuggyCup.nl
Foto’s: Maaike en Edwin Schonewille

Reacties zijn gesloten.