ToyFair 2012: Alpha Plus motoren, de nieuwe Serpent Formule 1 modellen en watergekoelde Grossi engines

Op de display van Alpha Plus, ingericht op de stand van Buggy Sport Racing (de), stond de nieuwe .21 A852 met Roze koelkop; het model wat mede ontwikkelt is door topcoureur Ryan Lutz. Samen met de nieuwe serie ‘trekstart’ motoren levert Alpha Plus nu een complete lijn hoogwaardige nitro motoren.
Bij Serpent werd de nieuwe uitvoering van de 1:8 Formule 1 auto Serpent F180 voor het eerst aan het publiek getoond; de reïncarnatie van de fraaie F-1 bolide is voortaan leverbaar als brushless 2WD onroad racer.
Ook werd het ‘kleine broertje’ van de F180 getoond; de nieuwe 1:10 elektro Serpent F110 zal een veel geziene wedstrijd wagen worden in de steeds populairdere Formule 1 klasse.

Op de stand van Grossi werd de doorontwikkeling van de watergekoelde 3,5cc motor getoond; werd vorig jaar nog met trots een speciale (grote) koelkop gemonteerd; nu is er een vrijwel gladde, koelrib-loze, cilinder gemonteerd. De radiator is verder geoptimaliseerd en ook de vloeistofstroom is geoptimaliseerd.
Opvallend was de nieuwe waterkoeling set voor elektro model auto’s in de schaal 1:10, het extra gewicht wordt ruimschoots gecompenseerd door de mogelijkheid om de motor en regelaar ‘extreem’ te koelen.

Reacties zijn gesloten.