Een nitro motor zo afstellen dat hij altijd start en goed loopt

 

Wat tijd steken in het afstellen van de motor van je nitro RC auto is zeker zinvol. Want veel van het plezier eraan hangt af van het snel starten en goed lopen van de motor. De motor zelf is overigens zelden de oorzaak van het niet goed willen starten en lopen.

Meestal ligt het probleem ergens anders. En vaak bij een verkeerd afgestelde carburateur. Waardoor de verhouding lucht en brandstof niet goed genoeg is om de motor mee te starten en op te laten lopen.

De carburateur van je nitro motor goed afstellen is niet heel moeilijk. Tenminste, als je eenmaal weet hoe het moet en waar je op moet letten.

Onze vrienden van modelautoracen.nl hebben een zeer goed artikel gepubliceerd, waarin alle tips en tricks zeer duidelijk wordt besproken. Een echte aanrader om te lezen!

Lees verder op www.modelautoracen.nl

Reacties zijn gesloten.