Xray NT1 is voor 2013 geheel vernieuwd

Xray, de producent van model RC auto’s uit Slowakije, introduceert de geheel vernieuwde uitvoering van de 1:10 Nitro Touringcar NT1 en noemt deze eenvoudig de 2013 Versie. Belangrijke wijzigingen bij deze nieuwe versie van de NT1 zijn de 6mm kortere schokdempers, 6mm en 4mm lagere schokdemperbruggen, nieuwe bulkheads met andere rollcenterposities, nieuwe stabilisatorstangen, een nieuwe Multi-Flex radioplaat, een smaller chassis, een nieuwe koppeling en lichtere aandrijfassen van aluminium.

De nieuwe Xray NT1 2013 is een 200mm brede nitro onroad racer die geleverd wordt als bouwpakket zonder body, motor, wielen, banden of elektronica. Het chassis is geheel nieuw ontworpen voor een verbetering van het bochtgedrag; het chassis is smaller zodat de zijkanten de bodem niet raakt in scherpe bochten en om de auto meer flexibiliteit te geven zodat er meer tractie en meer stuur kan worden opgewekt.
Het chassis is CNC gefreesd uit Zwitsers 7075 T6 aluminium en is op diverse plaatsen uitgefreesd voor een optimale stijfheid bij een minimaal gewicht. Ter hoogte van de motor zijn ook diverse freessleuven te vinden waardoor de motor lager in het chassis geplaatst kan worden voor een optimaal laag zwaartepunt. Het chassis is verder voorzien van diverse montage punten voor carbon verstevigingsdelen of metalen inzet stukken voor extra gewicht.

De aluminium schokdempers van de NT1 zijn geheel niet ontwikkeld; alle onderdelen zijn nieuw of aangepast. De schokdempers hebben de naam LP (= Low Profile) gekregen omdat ze 6mm korter zijn dan voorheen. Samen met de lagere schokdemper bruggen leveren de lagere schokdempers een lager zwaartepunt en daarmee een hogere bocht snelheid.

De nieuwe Xray NT1 2013 is binnenkort leverbaar via de vakhandel, de advies verkoopsprijs is 399.- euro.

Technische gegevens:
Klasse: 1:10 Nitro-Touringcar
Lengte zonder body: 370mm
Lengte van het chassis: 331mm
Wiel stand: 258~260mm
Breedte: instelbaar 197~200mm
Gewicht: 946g
Riijklaar gewicht: 1646g

Meer informatie: Website Xray

Reacties zijn gesloten.