Groot, groter, Mammuth Rewarron. De eerste RC car in de schaal 1:3.

Een groep ‘gekke professors’, die het doel heeft om radiografische model auto’s in nieuwe formaten te bouwen, hebben een truck in de schaal 1 op 3 ontwikkeld. Deze groep heeft een bedrijf opgericht met de naam de naam Mammuth Works en plant, onderzoekt en bouwt “The world’s first 1:3 scale production R/C car!”

Het eerste product is een echt beest met een krachtige 4-takt motor en een topsnelheid van circa 70km/u. Het gewicht van de grote truck is ongeveer 80 kilogram en met een afmeting van 1850mm x 900mm x 750mm is de auto bijna 2 meter groot!

Mammuth_Rewarron_11

Het model zal leverbaar worden in drie verschillende uitvoeringen: Serial, Premium en Competition. Het verschil zit in de uitrusting en motor. Waar de Serial versie nog uitgerust is met een 200cc luchtgekoelde 4-takt motor, is de Competition voorzien van een watergekoelde 350cc ééncilinder viertakt motor. De Premium versie heeft een 250cc watergekoelde 4-takt motor. Om de boel tijdig tot stoppen te dwingen is de auto voorzien van hydraulische schijfremmen. De Premium en Competition uitvoeringen hebben de remmen op alle vier de wielen, de Serial het een centraal remsysteem.

De Mammuth Rewarron is uitgerust met diverse hoogwaardige technische snufjes; een on-board touch screen controller waarmee onder andere de rem balans kan worden ingesteld, echte ABS, traction control sensitivity en veel meer. Verder is de elektronica voorzien van ‘two-sided’ telemetrie met toerental indicatie, temperaturen, G-krachten, etc.

De modellen zijn momenteel alleen per pre-order op de website van de fabrikant te bestellen en hebben een stevige prijs; de Serial kost US$5,500.-, de Premium heeft een adviesprijs van US$11,000.- en de Competition kost US$15,000.-

Meer informatie: www.mammuthworks.com / Facebook.com/pages/Mammuth-Works

Reacties zijn gesloten.