De B is een revolutionaire hybride tussen een RC auto en een helicopter

Op Kickstart is een nieuw project verschenen met de simpele naam ‘B’. De B is een revolutionaire RC hybride tussen een auto en een helicopter met een nieuw ‘patent pending’ ontwerp. Met de B is het mogelijk om over moeilijk begaanbaar terrein te rijden dankzij de grote wielen met een diameter van 22 centimeter en als de obstakels te groot worden kan de B eenvoudig opstijgen en er overheen vliegen.

De B is een voertuig wat daarmee een ongekende ervaring biedt; hij is vrijwel niet te stoppen, en het is zeer eenvoudig om te schakelen tussen rijden en vliegen. Op een vlak terrein kan de B al rijdend een flinke snelheid ontwikkelen, en hij kan verticaal opstijgen en landen. Het is zelfs mogelijk om tijdens het rijden over te gaan in vliegmodus waardoor de auto opstijgt.

De B heeft een HD (1280×720) camera aan boord waarmee je de omgeving kunt filmen en dankzij de LiPo accu heeft de B een rij/vliegtijd van 15 minuten. De ‘B’ wordt gemaakt van polycarbonaat (Lexan) waardoor het tegen een stootje kan.

Opvallend zijn de flexibele wielen; deze zorgen voor een goede wegligging en dienen als bescherming voor de, met prop-savers beschermde, propellers. De wielen zijn dusdanig ontworpen dat zij een val van grote hoogte kunnen breken en daarbij het mechaniek beschermen. Bij extreme crashes laten de aandrijvings ringen los van het voertuig, maar deze kunnen dan eenvoudig weer bevestigd worden zonder dat er schade ontstaat.

Aangezien de ‘B’ nog een project op Kickstarter is kan je zelf besluiten hoeveel je wil betalen; er zijn verschillende versies verkrijgbaar van de B, waarbij de meest complete (RTR) versie een prijs van 450 UK Pounds (ca. 550 euro) heeft.

Meer informatie:
Kickstarter.com/B-go-Beyond
www.Facebook.com/B-go-Beyond

Reacties zijn gesloten.