Serpent Spyder 2WD Buggy

Billy Easton, de voormalig 1/10 2wd Wereld Kampioen en ontwerper van onder andere de succesvolle en populaire Cobra 1:8 offroad auto’s, heeft een nieuw meesterwerkje afgeleverd; Serpent’s eerste ‘purpose built’ 2WD buggy in de maat 1:10 met de naam SPYDER.

Bij de nieuwe Serpent Spyder 2WD buggy is de motor aan de achterzijde, achter de achteras, gemonteerd. De buggy is voorzien van een composiet kunststof ‘badkuip’ chassis, de aandrijving is voorzien van 3 tandwielen en wordt beschermd door een slipkoppeling met drie frictie platen. Het differentieel is vanb het ‘ball’-type met extra grote ballen voor een verbeterde vermogensafgifte vooral op gladde ondergrond.

De geheel onafhankelijk instelbare wielophanging heeft mogelijkheden om vrijwel alle parameters optimaal in te stellen; zo is het caster eenvoudig in te stellen tussen 0° tot 2.5° met inserts. Aan de achterzijde zijn het toe-in, roll centre en anti-squat instelbaar op de wielhubs en op de montage punten aan het chassis. De oliegevulde, aluminium schokdempers zijn van het -door Serpent ontwikkel- RCM-type, en met de diameter van 12mm zijn het echte ‘big bore ‘schokdempers. De schokdempers worden aan de bovenzijde gemonteerd op carbon fibre schokdemper bruggen, die licht en sterk zijn.
De Serpent Spyder 2WD Buggy is verder voorzien van hoogwaardige assen van veren staal en de auto is voorzien van een fraaie, aerodynamische ‘cab forward’ body.

Features van de Serpent Spyder 2wd buggy:
High performance race geometry
Rear motor design
Unique steeringblock design
Big bore 12mm RCM type shocks with dual system
Innovative shocktower design
Highly Efficient Steering ackermann
Adjustable rear differential height
3 pad slipper clutch
Narrow composite chassis design
Low, cab forward body

Meer informatie: www.Serpent.com/Spyder

Reacties zijn gesloten.