Twee nieuwe ‘high-end’ Tamiya chassis kits: FF03 Evo FWD en TB04 Pro

Tamiya introduceert in Augustus twee nieuwe ‘high-end’ modellen; een voorwiel aangedreven Evo-versie van de FF03 en een vierwiel aangedreven versie in de vorm van de TB04 Pro.

Tamiya FF03 Evo:
Om met het eerste nieuwe model te beginnen; de FF03 Evo is voorzien van voorwielaandrijving. Het is een high-end FWD touring car met tandwiel differentieel, een nieuw ontwikkeld 2.5mm carbon chassis met een 2.0mm upper deck. Aan de voorzijde is het FF03 model voorzien van de ‘IFS front damper layout’ met liggende schokdempers, wat weer zorgt voor een lager centraal zwaartepunt en een optimale gewichtsverdeling. Om dezelfde reden heeft de accu een plaatsje gekregen in de lengte richting aan de linkerzijde van het circuit en de elektronica aan de rechterzijde van het chassis.
De Tamiya FF03 Evo wordt geleverd als bouwpakket, zonder elektronica, body of wielen. Wel inclusief zijn vele hoogwaardige optie onderdelen zoals een heatsink motor plate, aluminium bulkhead aan de achterzijde, blauw geanodiseerd turnbuckles en TRF schokdempers.

Tamiya_FF03_Evo_84354
Afbeelding: Tamiya FF03 Evo

Tamiya TB04 Pro:
Het nieuwe TB04 PRO chassis is de opvolger van het bekende en geliefde TB-03 chassis. Het nieuwe TB04 Pro chassis is een echt race-chassis wat voorzien is van 4-wiel aandrijving met een centrale cardan as. Opvallend is de dwars op de rijrichting geplaatste motor, welke samen met de nieuw ontwikkelde aandrijving een soepele werking garandeert. Het TB04 Pro chassis is voorzien van diverse nieuw ontwikkelde (blauw geanodiseerd aluminium) onderdelen en talrijke ‘bekende’ onderdelen zoals de ‘double wishbone’ wielophanging, welke het model deelt met onder andere de TB-03, TA-05 Version II en TRF 416/417 serie.

Tamiya_TB04_Pro_
Afbeelding: Tamiya TB04 Pro

Meer informatie:
Tamiya FF03 Chassis Kit -Item #84354
Tamiya TB04 Pro Chassis Kit – Item #84339

Reacties zijn gesloten.