Twee fraaie klassieke modellen op basis van het Tamiya TT-02 chassis

Op basis van het ‘entry-level’ TT-02 chassis introduceert Tamiya twee zeer fraaie klassieke modellen welke rond december verkrijgbaar zullen zijn. Als eerste introduceert Tamiya de Ford Zakspeed Turbo Capri Gr.5 Wurth en vlak daarna zal de Porsche 911 Carrera RSR verschijnen.

Het TT-02 chassis is een stevig 4WD chassis met een centrale cardanas en twee differentieels. Het chassis is in de schaal 1:10 en geeft Tamiya de mnogelijkheid om veel fraaie carrosserie varianten op dit chassis te plaatsen. Het TT-02 chassis is de opvolger van het zeer populaire TT-01 chassis. Het nieuwe TT-02 chassis is zeer doordacht ontworpen en eenvoudiger te bouwen dan het TT-01 chassis. Het chassis heeft een prima wegligging en is aangepast aan de moderne elektronica op de markt. Zo kunnen er eenvoudig LiPo accus worden geplaatst. Voor enthousiaste hobbyisten zijn er talrijke accessoires en Hop-Up-Options verkrijgbaar voor het TT-02 chassis.

Het eerste nieuwe model: Ford Zakspeed Turbo Capri Gr.5 Würth – Item #58578
De Ford Zakspeed Turbo Capri Gr.5 Würth is een iconische racewagen welke in de jaren tachtig is ontwikkeld door het Zakspeed racing team in samenwerking met Ford. Met deze auto werden talrijke overwinningen behaald en in 1981 behaalde de roem het hoogtepunt toen de Ford Zakspeed Turbo Capri Gr.5 Würth de eind overwinning van het Groep 5 klassement voor zich opeiste.
Tamiya heeft in dit nieuwe model deze winnende auto uit 1981 in schaal 1 op 10 gemaakt op basis van het TT-02 ‘entry level’ touring car chassis.

Tamiya_Ford_Zakspeed_Turbo_Capri_1

Het tweede nieuwe model is de Porsche 911 Carrera RSR – Item #58571
De Porsche 911 Carrera RSR is het volgende nieuwe model op basis van het Tamiya TT-02 chassis en daarmee hoort het ook tot de ‘entry level’ touring car line-up.
De fraaie Porsche 911 is een legendarische Group 4 auto die slechts 900kg woog, maar wel een 6-cilinder boxer motor had die ruim 300pk leverde. Deze klassieke racer is heden ten dage nog steeds zeer geliefd bij diverse racing teams die historische races rijden.
In 1973, het jaar van introductie, won de auto het European GT Championship, de ’24 Hours of Daytona’ en de ’12 Hours of Sebring’. Het model wat Tamiya van deze fraaie klassieker heeft gemaakt op basis van het TT-02 chassis is uitgevoerd in de bekende zilveren kleur met fraaie Martini logo’s. Deze uitvoering won onder andere de beroemde Targa Florio race.

Tamiya_Porsche 911_Carrera_RSR_1

Meer informatie:
Tamiya Ford Zakspeed Turbo Capri Gr.5 Wurth – TT02 – Item #58578
Tamiya Porsche 911 Carrera RSR – TT02 – Item #58571

Reacties zijn gesloten.