Twee nieuwe offroad ‘fun’ modellen van Tamiya

Met de nieuwe Tumbling Bull op basis van het WR-02G chassis en de Toyota Land Cruiser 40 Pick-Up met het GF-01 chassis heeft Tamiya twee onorthodoxe modellen gepresenteerd welke niet onder een bepaalde klasse vallen maar wel heel leuk zijn.

De Tamiya Tumbling Bull 2WD:
Om te beginnen de nieuwe Tumbling Bull, dit is een 1:10 achterwiel aangedreven offroader met een klassiek tractor design. De auto is voorzien van een polycarbonaat (lexan) body welke er geweldig uitziet. Met zijn lange motorkap, een chauffeurs positie aan de achterzijde en brede spatborden ziet de tractor er zeer overtuigend uit. Erg leuk is dat er een bestuurder wordt bijgeleverd die er echt uitziet als een boer.
Het achterwiel aangedreven WR-02G chassis is spectaculair om mee te rijden en het is mogelijk om lange wheelies te maken. Het WR-02G chassis is rondom voorzien van volledig onafhankelijke wielophanging met dubbele draagarmen en lange frictie schokdempers.
De auto wordt kant-en-klaar gebouwd en afgesteld geleverd in een RTR (Ready-to-Run) pakket inclusief 2.4GHz zender en ontvanger.
Meer informatie: Tamiya model #57871

De Tamiya Toyota Land Cruiser 40 4WD:
Het eerste model wat gebruik gaat maken van het nieuwe ontwikkelde vierwiel aangedreven GF-01 chassis is een pick-up versie van de bekende Toyota Land Cruiser 40. Deze Toyota werd zo’n 25 jaar geleden geproduceerd en werd al snel een van de meest geliefde trucks vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid.
Tamiya heeft de body van de Toyota in polycarbonaat (lexan) zeer nauwkeurig vorm gegeven en geplaatst op het nieuwe GF-01 4WD chassis. In de cabine van de truck is een bestuurder geplaatst.
De basis van het nieuwe GF-01 chassis is al bekend bij de Tamiya liefhebbers want onder andere de Wild Willy 2, Volkswagen Type 2 en de Farm King Wheelie zijn uitgerust met een achterwiel aangedreven (2WD) uitvoering van dit chassis.
Bij deze nieuwe 4WD uitvoering van het GF-01 chassis is de motor precies in het midden geplaast en worden alle vier de wielen aangedreven door een set tandwielen welke de voor- en achter differentieels aandrijven.
Het chassis is ontworpen als een ‘near-square’ set-up waarbij de wielbasis breedte net zo groot is als de lengte, wat weer een garantie biedt voor off-road fun.
Het model wordt geleverd als bouwpakket inclusief motor, regelaar, bestuurder poppetje en chromen accessoires.
Meer informatie: Tamiya model #58589

Reacties zijn gesloten.