Tamiya Toyota FJ Cruiser op basis van het CC-01 Chassis

Tamiya presenteert een zeer fraaie kit van de Toyota FJ Cruiser op basis van het 4WD CC-01 chassis. Het origineel van de Toyota FJ cruiser is sinds 2006 op de markt en geniet vooral in de USA en Japan van een grote populariteit dankzij een styling die is gebaseerd op de ‘vintage’ Land Cruiser 40 met ronde koplampen, ovale grill, grove spatborden en drie ruitenwissers.

Tamiya heeft het model van de FJ Cruiser met veel aandacht voor de details in extra sterk polycarbonaat (lexan) nagemaakt, zodat deze een kleine uitvoering is van het USA-specificatie model. Voor een optimale schaal-detaillering levert Tamiya de bouwkit inclusief zijspiegels met lampen, ruitenwissers, knipperlichten, een reserve wiel met afdekking en gedetailleerde grill. Zowel de voor- als achterlichten kunnen voorzien worden van LED’s voor een nog realistischer uiterlijk.

De Tamiya Toyota FJ Cruiser wordt voorzien van het ‘All-Terrain’ CC-01 chassis. Dit chassis heeft een efficient full-time 4WD systeem met een horizontaal geplaatste motor welke de voorwielen aandrijft via een tandwieltrein en de achterwielen met een aandrijfas. Het voor- en achter differentieel zorgen voor een probleemloos bochtgedrag en goede grip bij het offroad rijden. Het achterste differentieel kan ook gelocked worden voor nog betere prestatie op gladde ondergrond.
Het CC-01 chassis heeft een ‘double-wishbone’ voorwiel ophanging en aan de achterzijde ‘4-link’ langsarmen met een starre achteras. De demping wordt verzorgd door vier CVA olie gevulde schokdempers met lange veerweg en instelbare veerspanning. Verder heeft de Toyota FJ speciale 6-spaaks ‘lock style’ velgen en allterrain banden.
De Tamiya Toyota FJ Cruiser wordt geleverd als bouwpakket inclusief motor, waarbij de auto geheel gebouwd en de body nog gespoten dient te worden.

Specificaties:
●Length: 474mm
●Width: 200mm
●Height: 188mm
●Wheelbase: 267mm
●Tread (F/R): 160mm
●Tire Width/Diameter (Front & Rear): 33/88mm
●Ladder Frame Bathtub Type Chassis
●Horizontally-Placed Motor & Shaft-Driven Full-Time 4WD
●Front and Rear 3-Bevel Differential Gears
●Front Suspension: Double Wishbone
●Rear Suspension: 4-Link Rigid
●Front and Rear CVA Oil Dampers
●Gear Ratio = 1:14.67
●Type 540 Motor included

Meer informatie: Tamiya kit #58588

Reacties zijn gesloten.