Kyosho Scorpion 2014 – re-release van een legendarische 1:10 elektro offroad buggy

Met de legendarische Scorpion bracht Kyosho in 1982 de eerste werkelijk realistisch uitziende RC Buggy op de markt, die ook echte prestaties op het offroad circuit leverde. Zelf nu nog, ruim 30 jaar na de eerste introductie, is de Kyosho Scorpion uit 1982 nog steeds een zeer gewild model bij de liefhebbers en voor de verzamelaars is het nog steeds een veel gezocht model.
Kyosho heeft nu, in 2014, besloten om het model opnieuw uit te geven, maar heeft het model wel op vele punten gemoderniseerd en verbeterd waar nodig.

Dankzij de verbeteringen in materiaal en moderne features is de 2014 Skorpion sterker, robuuster en biedt een betere performance dan het originele model uit 1982, maar de auto heeft wel dezelfde aansprekende look behouden van het origineel.
De tweedelige aluminium transmissie is voorzien van een instelbare slipkoppeling welke de tandwielen en het tandwiel differentieel beschermd tegen zware belasting. Sterke 48dp tandwielen optimaliseren de aandrijving en zorgen voor een efficiente kracht overbrenging. Het chassis is bij deze nieuwe uitvoering voorzien van verzonken schroeven aan de onderzijde van het chassis voor een optimale bodem vrijheid.
De schokdempers zijn voorzien van stalen stangen en de behuizing is van hoogwaardig aluminium wat zorg voor een soepele werking. Ten opzichte van het 1982 model is het nieuwe model geheel voorzien van imbus schroeven en boutjes, waar bij het origineel nog kruiskop schroeven werden gebruikt.

Net als het origineel uit 1982 wordt de nieuwe Scorpion 2014 als bouwpakket geleverd, waarbij enkele bouwgroepen, zoals de aandrijving en schokdempers, al zijn voorgemonteerd. De draagarmen van de rondom onafhankelijke wielophanging zijn gemaakt van hoogwaardig ‘6061T6 forged’ aluminium, net als het chassis, schokdemper-bruggen en het sub frame.

De nieuwe Kyosho Skorpion 2014 zal vanaf augustus 2014 leverbaar worden via de vakhandel, maar de meeste bedrijven hebben een pre-order lijst voor het model geopend, omdat de vraag naar het legendarische model vrijwel zeker het aanbod zal overstijgen. De advies verkoopprijs is €219.99.

Features
Original KYOSHO Scorpion Design
High Impact Front Bumper
Stabiele kunststof spoiler en verstevigde spoiler houder
Draagarmen van 6061T6 Aluminium
Alle chassis delen van 6061T6 Aluminium
Kegel-differentieel
Ultima RB kogel-differentieel optioneel toepasbaar (niet bijgeleverd)
Tweedelige transmissie houder uit aluminium
Instelbare slip-koppeling
transmissie tandwielen uit aluminium en kunststof
Aluminium schokdempers
‘HighGrip’ banden met Good Year Logo
Origineel velgendesign met ‘Satin Chrome’ afwerking
Compleet voorzien van kogellagers
High & Low Speed tandwielen inclusief bij de levering
Inbus schroeven
Voor gemonteerde aandrijving en schokdempers
Compatibel met moderne accu- en motor techniek

Technische gegevens
Lengte: 398 mm
Breedte: 236 mm
Hoogte: 145 mm
Spoorbreedte (v/a): 198/195 mm
Wielbasis: 263 mm
Banden (v/a): 75×20/85×41 mm
Tandwiel reductie: H6,9:1/L8,3:1
Gewicht: 985g

Meer informatie: Kyosho.com – Kyosho Scorpion Buggy 2014 – Kit #30613

Reacties zijn gesloten.