Serpent 1/10- F110 SF-2 – Goed nieuws voor de F-1 fans

Serpent introduceert de geheel nieuwe F110 SF2 1/10th scale Formule 1 kit. De nieuwe Formule 1 auto is ontworpen door Michael Salven en David Ehrbar; twee zeer ervaren wedstrijdrijders en car designers. De nieuwe F110 Formule 1 auto in de schaal 1 op 10 is gebaseerd op een 2,5mm dik carbon fibre chassis

Ten opzichte van zijn voorganger heeft dit nieuwe model een aangepaste voorwiel ophanging, waardoor deze 2,5mm lager is geworden dankzij nieuw ontworpen draagarmen welke zorgen dat de voorzijde nu een instelbare rijhoogte heeft en aangepast kan worden aan rubberen of foam banden. De hoek van de king pin waarop de voorwielen zijn gemonteerd is instelbaar door middel van inserts.

Het accu compartiment op het chassis is ontworpen voor het gebruik van 2S ‘shorty’ accu’s waarbij de ontvanger en regelaar links en rechts van de accu een plekje vinden. De accu wordt met een carbon afdekking op zijn plek gefixeerd en is dankzij twee thumbscrews eenvoudig te wisselen. Aan de achterzijde is één ‘RCC-type’ aluminium schokdemper gemonteerd die de ‘pancar-type’ achterwiel- en motor-ophanging dempt in combinatie met een ‘captured pivot ball’ systeem welke het chassis en de powerpod onder controle houdt.

De aandrijving maakt gebruik van een ball differentieel met stalen platen die gemonteerd is op een lichtgewicht achteras. De wielopname is zoals standaard in de Formule 1 klasse; Tamiya-stijl.

De Serpent 1/10- F110 SF-2 wordt geleverd als kit, zonder elektronica, maar inclusief een fraaie, gedetailleerde Formule 1 body met voorvleugel van stevig composiet kunststof met instelbare flaps, en aan de achterzijde een grote ‘2-level’ achtervleugel met instelbare elementen.

De Serpent 1/10- F110 SF-2 zal vanaf volgende leverbaar worden via de vakhandel. Een adviesprijs is helaas nog niet bekend.

Features:
– Strong, adjustable high downforce front nylon wing
– Front suspension with strong 2.5mm lower carbon wishbones and aero type composite upper suspension arms
– Durable steering blocks with upper pivotball and kingpin spring system
– Adjustable kingpin inclination with inserts
– Adjustable ride height to suit both rubber and foam tyres
– Caster adjustment with easy access inserts in the top carbon bracket
– Aluminium servo holder and new type steering saver system with adjustable Ackermann
– Lightweight central shock RCC absorber
– Spring-loaded link-type rear suspension
– New-style bind-free central pivotball system
– Pancar style rear end with low CG aluminium/carbon powerpod
– Strong and light aluminium rear axle
– Durable and light ball-differential
– Large durable adjustable 2 level composite white rear wing
– High quality ball-bearings and fasteners
– Strong nylon body mounts with nuts
– Independent front suspension set as an optional set-up included in the kit
– Optional wide front end available for the use with foam tyres

Meer informatie: Serpent.com

Reacties zijn gesloten.