Tamiya Suzuki Jimny JB23 – 4WD

Op de Shizuoka hobbyshow in Japan heeft Tamiya een geheel nieuw model gepresenteerd; de Suzuki Jimny JB op basis van een nieuw, schaal 1 op 10, chassis met de naam MF01X.

Het geheel nieuw ontwikkelde MF01X chassis is voorzien van onafhankelijke wielophanging met dubbel draagarmen rondom en vierwielaandrijving. Het chassis is een ‘box-type’ chassis waarbij de accu overdwars centraal in het chassis wordt geplaatst. De auto is aan de voor- en achterzijde voorzien van een tandwiel differentieel welke door een hoog in het chassis gemonteerde cardanas worden aangedreven. De motor is achter de achteras geplaatst, waardoor er op (en in) het chassis voldoende ruimte is voor zowel de stuurservo als de ontvanger.

Op basis van dit nieuw ontwikkelde MF01X chassis zullen binnenkort meer modellen worden gepresenteerd. De draagarmen zijn namelijk dusdanig geconstrueerd dat er verschillende maten wielbasis mogelijk zijn; 210mm, 225mm en 239mm. En hiermee heeft Tamiya dan weer een goede basis voor verschillende schaal getrouwe modellen.
Wanneer de Tamiya Suzuki Jimny JB23 leverbaar zal worden is nog niet bekend evenmin als de adviesverkoopprijs.

Meer informatie: HobbyMedia.it

Reacties zijn gesloten.