Tamiya Kumamon DT02 RC Buggy

De populaire Japanse mascotte Kumamon heeft nu ook een plekje gekregen achter het stuur van de 1:10 dune buggy op basis van het DT02 chassis. Het nieuwe model is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren (rood, groen, zwart of oranje) en leverbaar als zelfbouw-kit of als RTR (Ready to Run) set.

Het DT02 chassis is een zogenaamd ‘badkuip chassis’ en is voorzien van onafhankelijke wielophanging rondom met oliegevulde schokdempers. De RTR versie is voorzien van alle benodigde elektronica zoals een TEU-105BK snelheidsregelaar, een brushed motor en Finespec 2.4GHz radio.

Zo’n zes maanden geleden introduceerde Tamiya voor het eerst een model met de, vooral in Japan zeer populaire, mascotte Kumamon; dat was de Kuamon tractor.
Kumamon is een populair en zeer herkenbaar karakter welke gebruikt wordt voor promotie doeleinden door de Japanse Prefectuur Kumamoto op een eiland in het zuiden van Japan, Kyushu. De mascotte is niet alleen voor Japanners zeer herkenbaar, de knuffelbeer wordt wereldwijd steeds bekender.

De Tamiya DT02 Kumamon buggy is een ‘entry level’ model, wat inhoud dat de constructie en uitvoering eenvoudig is gehouden. Het DT02 badkuipchassis heeft een in de lengte richting geplaatst accu compartiment voor een optimale gewicht verdeling en een laag zwaartepunt. Zoals gemeld is de wielophanging geheel onafhankelijk en voorzien van olie gevulde kunststof schokdempers. Zowel de kit uitvoering als de RTR modellen zijn voorzien van een reeds geverfde Kumamon mascotte en er wordt een set Kumamon en Kumamoto Prefecture stickers bij de set geleverd. Bij de alle RTR sets wordt als extra een ‘recreatie set’ geleverd bestaande uit een pet, handdoek en enkele andere accessoires.

De advies verkoopprijs voor de kit-versie van de Tamiya Kumamon DT02 Buggy is US$ 159.- (~€139) en de RTR versies hebben een advies verkoopprijs van US$ 380.-

Meer informatie: Tamiya USA.com

Reacties zijn gesloten.