Tamiya Nissan GT-R LM Nismo op F103GT chassis

Net op tijd voor de start van de echte 24 uurs van Le Mans heeft Tamiya een model van de nieuwste Nissan GT-R LM Nismo Prototype 1 Hybrid (LMP1-H) gepresenteerd. Het bijzondere aan de full-size Nissan GT-R Le Mans auto is dat de motor aan de voorzijde is gemonteerd en de voorwielen aandrijft; een unicum in het startveld van de 24 uurs van Le Mans in de LMP-1 klasse.

Het model dat Tamiya van deze racer heeft gemaakt is gebaseerd op het F103GT chassis en heeft – in tegenstelling tot het origineel- achterwiel aandrijving. Het Tamiya F103GT chassis is een 2WD ‘direct drive’ pan car chassis wat grote populariteit geniet bij diverse coureurs die vooral op tapijtbanen rijden. De Nissan GT-R Nismo uitvoering van Tamiya is voorzien van rubberen banden, terwijl er in de 1:10 GT klasse meestal met foam banden wordt gereden.

Tamiya heeft weer veel werk gemaakt van het zo nauwkeurig en gedetailleerd namaken van de speciale body. Het schaal model van Tamiya bestaat uit meerdere delen met onder andere een apart gemonteerde achterspoiler en achter fin. Tevens wordt er een zeer uitgebreid stickervel bijgeleverd waarmee het Tamiya model zo origineel mogelijk kan worden afgewerkt.

Features van het F103GT chassis:
• The F103GT chassis uses a 2WD direct drive setup
• FRP double-deck chassis uses a 1.5mm thick upper and 2.5mm thick lower deck
• Front end features a coil-spring, independent suspension with link-type arms
• Rear suspension features FRP T-bar, fiction damper plate and coil spring shock
• Adjustable ride height motor cage
• Ball differential included
• Front uprights with caster angle of 3° are equipped with ball bearings
• Includes 540 motor

Meer informatie: Tamiya USA.com

Reacties zijn gesloten.