Tamiya Citroën 2CV Charleston op M-05 chassis

Binnenkort introduceert Tamiya een fraai 1:10 RC model van de Citroën 2CV Charleston, beter bekend als de ‘Lelijke Eend’.
De zeer model getrouwe body van polycarbonaat is gemonteerd op het bekende voorwiel aangedreven Tamiya’s M-05 chassis.

Van de bekende Lelijke Eend zijn meer dan 3.5 miljoen exemplaren gebouwd tussen 1948 en 1990. Met zijn betrouwbare, luchtgekoelde 2-cilinder motor bracht deze ‘no-nonsense’ auto vier volwassen personen zonder veel moeite van A naar B . Dankzij de zachte en comfortabele vering -welke was ontworpen voor ruig terrein- rijdt een Lelijke Eend zeer comfortabel,  en er werd gezegd dat je met een doos eieren door een geploegd veld kon rijden zonder dat er één ei brak!

De Tamiya M05 is een schaal 1 op 10 elektro onroad chassis en een variatie van het successvolle mini-chassis. Het M05 chassis heeft een 540-size motor net achter de vooras gemonteerd en die drijft de voorwielen aan (2WD). De stuurservo heeft een plaats gekregen in het midden aan de achterzijde van het chassis, net voor de achteras, en met een lange stuurstang zit deze verbonden met het stuurmechanisme.

Art. nr. 58655
1/10 R/C Citroën 2CV Charleston (M-05)
Adviesprijs: €175.-
Release datum: eind Juni 2018

Specifications
-1/10 scale R/C model assembly kit.
-The 1982 model year 2CV Charleston body is accurately rendered in lightweight and durable polycarbonate.
-Separate injection molded parts are included to recreate front bumper support, headlights and side mirrors.
-The M-05 chassis is a compact unit based around a lightweight monocoque and offering great weight distribution with a low center of gravity.
-239mm L wheelbase.
-M-05 has a wide range of Hop-Up Option parts available to tune the chassis.
-Includes Tamiya TBLE-02S ESC (electronic speed control) Capable of running sensor-based brushless motors and brushed motors alike. (21.5 Turn BL motor limit) (23 Turn brushed motor limit)
-Includes 540-type Motor.
-Requires: 2-channel radio, steering servo, 7.2volt battery & battery charger, and Tamiya PS spray paint.

Reacties zijn gesloten.