Je eerste rc race

Tournament Guide Deze gids is bedoeld om je succes vol door je eerste race te leiden, en hopelijk is het de aanloop naar een goede race toekomst!

1.1 Intro

Waarom racen?
Oké, je hebt net je eerste auto gekocht. Je hebt zo’n beetje overal gereden, circuits, parkeerplaatsen, en in de straat. Maar toch wil je wat meer… Andere mensen! Want wat is er nu leuker als racen tegen mensen net zoals jij? Je wilt racen, en het meeste van je wilt winnen! Deze gids zal je helpen. Als je doet wat hier beschreven is, zal je eerste race goed verlopen, en als je een beetje goed rijd, zal je misschien nog finishen ook!
Het doel van alle racers!

1.2 Indeling race

Meestal zal het race schema er ongeveer zo uitzien:

Inschrijving en vrije training
Kwalificatie heats (3 keer)
Finales (2 keer)
Prijsuitreiking
Schrijf je in zo gouw je er bent! Soms word het weleens vergeten, en dan is het lastig om alles weer aan te passen. Als je dit hebt gedaan, ga je even rondkijken, en kijken waar je tegenstanders mee rijden. Kijk een beetje rond, of iemand met dezelfde auto als jou rijd, en maak er een praatje over als ze het niet druk hebben (meestal niet rond deze tijd) Het is een goede tijd om vrienden te maken, en die kunnen je later helpen met eventuele problemen! Kijk ook vast in welke heat je zit. Haal je nummer en je transponder op zo snel als het kan.

1.3 Voor de race, de voorbereiding

Hier staan de dingen die je doet voordat je de baan op gaat. Goede voorbereiding is het halve werk!
De meeste kleine dingen kun je thuis doen, zodat je op de baan minder gestrest bent en je met andere dingen kunt bezig houden.

1.4 Loop je auto helemaal na!

1. draai alle schroefen en moeren en boutjes aan.
2. controleer je snaar op scheuren, breuken, en span hem als het nodig is!
3. controleer je schokbrekers op lekkage, en soepele beweging.
4. controleer je diff’s op speling, slippen, en bekijk de outdrives.

Dit zijn de 4 hoofdpunten, maar dat betekent niet dat je de rest van je auto niet hoeft te controleren! Bekijk je auto goed, en als er iets krom of gebroken is, vervangen! Wees niet dom, en plak het niet aan elkaar, het zal dan snel breken bij een tik in de race!  Dit is heel belangrijk, want anders zul je net zien dat er een wiel of iets loskomt, en dan baal je flink!

1.5 Training

Ga trainen! Vergeet geen extra accu’s/brandstof mee te nemen voor de training. Het meest normale is dat je even kijkt op het frequentie board, en je kaartje aan een vrije freq hangt, die jij gaat gebruiken (je zult minimaal 2 verschillende freqs moeten hebben) Als je klaar bent, haal je je kaartje weg, zodat iemand anders hem zou kunnen gebruiken. Zet je auto of zender niet eerder aan als dat je je kaartje hebt opgehangen, en zeker weer dat jou frequentie alleen door jou gebruikt word! Je zou maar een auto van iemand op de baan laten crashen! Ga zo snel en lang mogelijk rijden, en kijk of er wat aan je setup moet worden gedaan. Als er iets niet goed is, maar je weet niet hoe je dat kan oplossen, gewoon vragen!

Reacties zijn gesloten.