JQ Products THE White Edition – 1:8 nitro Buggy

Met de introductie van de derde editie van de buggy van het finse merk JQ Products heeft de hoofd ontwerper Jospeh Quagraine wederom een hoogwaardige wedstrijd 1:8 nitro offroad Buggy ontworpen waar vele ‘kleine’ maar belangrijke wijzigingen ten opzichte van het vorige model zijn doorgevoerd. Net als de vorige editie heeft deze nieuwe uitvoering een kleur als naam gekregen; de ‘White Edition’ Competition PRO Buggy Kit.

Na het originele model van ‘THE Car’, welke ongeveer 3 geleden jaar op de markt kwam (geïntroduceerd in December 2010) en de vorig jaar geïntroduceerde ‘Yellow’ edition, heeft de hoofd-ontwikkelaar Joseph Quangraine (JQ) zijn focus het afgelopen jaar verlegd naar het verbeteren van de ‘Yellow edition’. Er werden veel nieuwe, veranderde en ge-update onderdelen ontwikkeld en getest. Ook besprekingen met teamrijders en een groep rijders onder de naam ‘THE 100′ gaven input tot verbetering, wat afgelopen jaar leidde tot de introductie van verbeterde onderdelen zoals een nieuwe bodemplaat, een gewijzigd stuursysteem en een andere kunststof samenstelling.
Door middel van hoogwaardige video technieken is het weggedrag van de buggy’s tot in detail bestudeerd en aangepast waar mogelijk. Alle kennis die is opgedaan met de geüpdatet onderdelen en analyse van de video opnames hebben geleid tot de ontwikkeling van dit nieuwe model: the ‘White Edition’.

Alle veranderingen en aanpassingen zijn gericht om ‘THE Car’ sneller te maken, makkelijker te rijden en beter te controleren. Het chassis is iets weer iets breder dan het vorige, is symmetrisch (links en rechts even breed) en heeft iets meer flexibiliteit dan voorheen. Hierdoor krijgt de auto meer tractie, land beter na een sprong en is geschikt voor de ruwste ondergrond.

Bij de ontwikkeling van het nieuwe model ‘White edition’ is speciale aandacht uitgegaan naar de wielophanging om de auto beter te controleren in extreme omstandigheden en bij ‘bijna crashes’. Hiervoor zijn nieuwe, langere draagarmen ontwikkeld welke meer stabiliteit bieden, bij dezelfde overall breedte van de auto. Verder zijn er aanpassingen gedaan aan de wielhubs, schokdempers (grotere diameter) en centrale differentieel houder. Tevens is de auto standaard voorzien van veel hoogwaardige aluminium onderdelen welke bij vorige modellen nog als optie leverbaar waren, zoals de C hubs, Steering Knuckles en Rear hubs.

De JQ Products THE Car 1/8 Competition PRO Buggy Kit White Edition wordt geleverd als bouwpakket, zonder motor of elektronica en een ongespoten body. De kit zal moeten worden aangevuld met een 3,5cc nitro motor, een gas/rem servo, een stuur servo en de body zal nog geknipt en gespoten moeten worden.
De JQ Products THE Car ‘White’ zal vanaf November 2013 leverbaar worden via de vakhandel. De advies verkoopprijs is € 579.-

Introductie video’s van de JQ THE Car White Edition:
Speciaal voor de introductie van deze nieuwe JQ Buggy heeft de ontwerper een drie-delige video serie gemaakt waarin hij duidelijk de ontwerp filosofie, de verbeteringen en het waarom uitlegt. Je kunt de video’s hier onder bekijken:

Deel I:

Deel II:

Deel III:

Features:
New front and rear suspensions
New rear toe/anti squat plates with inserts
The central mount is remodeled and features full CNC.
The front driveshafts are the Yellow longer rear ones, so 4 the same (long ones)
Rear Hubs are CNC -2 mm height axles rear toe/anti squat plate with square inserts
Full CNC Central Mount, Carriers/Spindles And Rear Hubs
Rear Hubs With Outboard Toe adjustable with inserts
Worlds Longest Gearbox Screws (68mm)
Universal Driveshafts (4pcs, all equal length)
16mm Industry Standard Shocks
47t/13t Centre Gearing. 43/13 gearbox gearing
Includes aluminium CNC C hubs, Steering Knuckles and Rear Hubs
Inboard and Outboard toe in adjustable with inserts on rear
Probably the coolest packaging in the RC Industry. Ever! 🙂

Meer informatie: www.JQ-products.com

Reacties zijn gesloten.