Team Losi Desert Buggy XL 1/5 4WD RTR

Team Losi uit de USA introduceert een geheel nieuw ontwikkelde schaal 1 op 5 4WD off-road buggy voorzien van een Dynamite CY23cc benzine-motor; de Team Losi Desert Buggy XL. De nieuwe, grote offroad buggy is gemodelleerd naar bekende race-buggys welke in Californië meedoen aan de zogenaamde ‘Dessert Raids’. De nieuwe desert Buggy heeft 4-wiel aandrijving door middel van drie differentiëlen.

De nieuwe Team Losi Desert Buggy XL 1/5 4WD RTR is voorzien van een 5mm dik 6061 T-6 aluminium chassis, aluminium schokdempers met 7mm demperstangen, CVD-style universele aandrijfassen, speciale ‘multi-piece beadlock’ wielen en een instelbaar remsysteem met twee schijfremmen.

De auto zal in de bekende RTR (Ready-to-Run) uitvoering leverbaar worden, waarbij de auto geheel gebouwd, afgesteld en klaar voor het eerste gebruik wordt geleverd inclusief een Spektrum DX2E 2.4GHz zender.
De auto is voorzien van een 23cc benzine motor welke een afgeschermde koppelingsklok heeft en speciale en koppelingsveren en -schoenen welke aangrijpen bij 8.000rpm voor een snelle acceleratie. De motor is voorzien van een snelle ‘high-volume’ uitlaat, elektronische ontsteking, en een makkelijk instelbare carburateur. De motor is geplaatst in nauwkeurig gefabriceerde motorsteunen, waardoor de tandwiel speling altijd optimaal is.

Standaard is de Team Losi Desert Buggy XL voorzien van een uitgebreide veiligheidskooi (rolkooi) die de auto en techniek beschermd tegen schade bij botsingen of verkeerde landingen na grote sprongen. De auto zal vanaf november 2013 leverbaar worden via de vakhandel en heeft een advies verkoopprijs van US$ 1,099.- (~800€)

Specifications
Type:4WD RTR Off-Road Gas Buggy
Scale:1/5
Length:30.75 in (781mm)
Width:19.1 in (485.1mm)
Height:12.25 in (311.1mm)
Ground Clearance:3.1 in (78.7mm)
Wheelbase:22.0 (558.8mm)
Weight:28.7 lb (13.01 kg)
Chassis:5mm Plate, 6061-T6 Aluminum
Suspension:Independent
Drivetrain:4WD
Tire Type:All-Terrain 7.8 in (198.1mm) Diameter
Motor or Engine:23cc CY Engine
Radio:Spektrum DX2E 2-Channel
Servos:Installed
Batteries:Dynamite 1700 mah Receiver Pack
Wheel Size:4.75 in (120.65mm)
Shock Type:Oil-Filled, Coil-over Springs
Body:Panels, Silkdcreened
Ball Bearings:Full Ball Bearing Drivetrain
Fuel Tank Capacity:740cc
Experience Level:Intermediate
Recommended Environment:Outdoor
Is Assembly Required:No

Meer informatie:
Team Losi Desert Buggy XL: 1/5th 4WD RTR – LOS05001

Reacties zijn gesloten.