Team Losi Ten Rally-X 4WD RTR

Op basis van het betrouwbare ‘TEN’-chassis van aluminium heeft Team Losi de nieuwe TEN Rally-X geïntroduceerd; een schaal 1:10 rally car die als RTR (Ready-to-Run) model wordt aangeboden inclusief hoogwaardige elektronica zoals de krachtige Dynamite vierpolige, 3900KV SC motor inclusief bijpassende (waterdichte) snelheidsregelaar.
De nieuwe Team Losi TEN Rally-X is tevens voorzien van de nieuw ontwikkelde AVC (Active Vehicle Control) technologie; een stukje ‘intelligente’ elektronica met onder andere een ingebouwde gyroscoop wat zorgt voor nauwkeurige bochten en constante, soepele acceleratie voor superieure handling zowel op off-road als op on-road terrein.

Zoals gemeld wordt de Team Losi Ten Rally-X 4WD als RTR (Ready-to-Run) geleverd, wat inhoudt dat de auto kant-en-klaar wordt geleverd inclusief zender, ontvanger en gemonteerde elektronica. Helaas worden er geen accu en lader bij de set geleverd, maar dat is misschien logisch omdat de auto geschikt is voor veel verschillende accu-typen; 2S tot 4S LiPo, LiFe of NiMH accu’s; de keuze is echt aan de klant.

De motorset is het ‘Dynamite Fuze’ sensorloos brushless systeem wat ontwikkeld is voor de 1:8 klasse en derhalve ook zeker geschikt voor de 1:10 TEN Rally-X. De regelaar (ESC) is een 130Ampere uitvoering met een maximaal voltage van 14,8Volt (4S LiPo), is waterdicht en geschikt voor vrijwel alle typen accu’s; NiMh, LiPo en LiFe. De regelaar is voorzien van een ingebouwde ventilator voor optimale koeling en is eenvoudig te programmeren via de ingebouwde functieknop of via het optionele digitale programmering kastje.

Het ‘Active Vehicle Control’:
Het meest opvallend aan het nieuwe model is de toepassing van de AVC-technologie (AVC = Active Vehicle Control) welke geïntrigeerd is op de Losi Rally-X ontvanger. Met een reeks sensoren, nieuw ontwikkelde software met ‘intuïtieve’ algoritmen zorgt de Active Vehicle Control technologie automatisch dat de besturing en het vermogen van de motor worden aangepast aan de omstandigheden.
Dankzij het continue monitoren van verschillende parameters zoals snelheid, wielspin, bochtsnelheid, grip, etc en het in real-time aanpassen van deze, zorgt het AVC-systeem voor consistent rijgedrag ongeacht het wegdek of de omstandigheden. De AVC-technologie past automatisch de rijeigenschappen aan, zoals het vermogen van de brushless motor systeem waardoor je onder andere zonder uit de bocht vliegen kan versnellen. Dankzij het volledig instelbare AVC-systeem kan de bestuurder met de Rally-X eigenlijk meteen uit de doos al als een ‘pro’ racen.

Features:
Reliable aluminium chassis built on TEN platform
Aluminium, adjustable, oil-filled, coil-over shocks
Waterproof Dynamite 130A brushless ESC
Dynamite four-pole, 3900Kv motor
Spektrum SRS4200 2.4GHz receiver with AVC stability technology
Sealed electronics box to keep out mud and debris
Simple to adjust aluminium motor mount
Digital, high-torque steering servo
Rally inspired wheels for form and function
Rally style tyres for off road and on road excitement
Realistic and functional bumpers.
Adjustable turnbuckles with captured ends

Specificaties:
Scale: 1/10
Length: 540mm (21.25 in)
Width: 296mm (11.65 in)
Wheelbase: 334mm (13.15 in)
Weight: 3.06 kg (6.75lb)
Chassis: Anodised aluminium
Suspension: 4-wheel independent
Drive Train: 4WD independent
Tyre Type: Front/Rear: Eclipse™ SCT
Spur Gear: 40T
Gear Pitch: MOD 1
Differential: 3 Diffs – all gear differentials
Motor: Dynamite® Fuze™ 540-sized, 4-pole, 3900Kv
Speed Control: Waterproof Dynamite 130A brushless ESC
Radio: Spektrum DX2L with DSMR Technology
Servo: Digital, high-torque

Klik hier voor meer informatie over de Team Losi Ten Rally-X 4WD RTR

Reacties zijn gesloten.