HPI Racing introduceert de HB R8 1:8 competition nitro onroad car

HPI Racing heeft tijdens de Nürnberg ToyFair officieel de nieuwe HotBodies R8 1:8 competition nitro onroad car geïntroduceerd. Deze geheel nieuw ontwikkelde onroad race car is het productie model van het prototype welke afgelopen najaar zijn vuurdoop had tijdens de finale van het Wereld Kampioenschap in Japan waar Teemu Leino de zevende plek haalde.

Na het WK 2013 is het prototype door ontwikkeld tot dit nieuwe productie model, welke voorzien is van vele ‘race inspired’ features zoals een dik aluminium chassis, een centraal gemonteerde brandstoftank met plaats voor het accupack onder de tank, carbon fiber upper deck en schokdemperbruggen.
De auto heeft vele oranje geanodiseerde aluminium onderdelen en heeft aan de voor- en achterzijde aerodynamisch gevormde bumpers, waarbij er aan de achterzijde een echte ‘diffuser’ is gemonteerd voor een optimale lucht stroom en neerwaartse druk.

De HPI Racing HB R8 zal worden geleverd als bouwpakket, zonder motor of elektronica. De aandrijving is uitgevoerd met lichtgewicht, geharde aluminium pulleys met een lage rolweerstand, lagere roterende massa en een lange levensduur.

De auto zal binnenkort leverbaar worden via de vakhandel, een advies verkoopprijs is nog niet bekend gemaakt.

Features:
Competition pro-spec 1/8th nitro on-road car
Intelligent & evolutionary racing design
Extremely low CG
Thick aluminium chassis
Centrally mounted fuel tank and battery pack
Woven graphite upper deck and shock towers
Centralized lower weight distribution provides superb balance with increased transitional agility
High quality universal driveshafts front and rear for the best drive efficiency
Titanium tie-rods, rear camber links, middle shafts and rear sway bar joints
Hard coated aluminum pulleys
Separated (upper and lower) bulkheads allow for quick and easy diff change and drive belt tension adjustments
New fuel tank equipped with EZ cap designed for least fuel liquid level change for the best fuel efficiency
High precision brake rotor and brake pads that is made of the material used in real racing cars
PTFE-coated oil shocks

Meer informatie: www.RCEasy.com

Reacties zijn gesloten.