Kawada M300 FX III – Pan Car in schaal 1 op 12

Het japanse bedrijf Kawada heeft een nieuwe uitvoering van hun, vooral bij wedstrijdrijders, populaire 1:12 onroad Pan Car gepresenteerd; de M300 FX-III. Deze derde incarnatie van de 1:12 tapijtracer heeft een nieuw chassis met wijzigingen aan de voorwiel ophanging en de ophanging van de motorpod.

Op het geheel uit carbon opgebouwde chassis van de Kawada M300 FX III is de accu overdwars geplaatst en deze wordt op de plaats gehouden door twee kunststof braces en een carbon plaat waarover een elastische band wordt gespannen.
Aan de voorzijde is het model voorzien van het nieuw ontworpen “SDS front-end” wat gebruik maakt van twee schokabsorberende cilinders die de onderste armen verbinden met de bovenste draagarmen. Aan de achterzijde is de motorpod voorzien van twee zijdelings dempers en een centrale demper met ‘coil over’ vering.
Dankzij de aanpassingen aan het chassis is een betere links/rechts balans verkregen en met de nieuwe SDS voorwiel ophanging kan de geometrie van de voorwielen eenvoudig worden aangepast aan de slijtage van de banden en voorgeschreven minimale grondspeling.

De Kawada M300 FX III wordt geleverd als bouwpakket en zal nog geheel gebouwd moeten worden. De kit wordt geleverd zonder elektronica (ontvanger, servo, regelaar en motor), zonder body en zonder wielen en banden. Deze onderdelen zullen apart moeten worden aangeschaft om met de auto te kunnen rijden.

De nieuwe Kawada M300 FX III zal vanaf eind maart 2014 leverbaar worden via de vakhandel.

Meer informatie: www.kawadamodel.co.jp – Kawada M300 FX III

Reacties zijn gesloten.