Kyosho Blizzard SR iReceiver met smartphone controller en videocamera

De Blizzard SR (Search and Rescue) is gebaseerd op een herzien chassis van het zeer bekende, en al ruim 30-jaar in productie zijnde, sneeuwschuiver model ‘Blizzard’. Deze nieuwe uitvoering is geheel bij de tijd gebracht met het iReceiver besturingssysteem en de iReceiver camera waarmee de nieuwe Blizzard SR met een smartphone, tablet of PDA bediend kan worden.

De Blizzard SR iReceiver wordt geheel gebouwd, afgesteld en klaar voor het eerste gebruik geleverd in een RTR (Ready-to-Run) pakket, helaas zijn is er geen accu of lader bijgeleverd; deze zullen apart moeten worden aangeschaft. Het model is uitgerust met twee krachtige 380-size motoren die een tandwiel-trein aandrijven welke zorgt dat elke motor een rupsband aan een kant aandrijven. Het sturen met de Blizzard SR gaat net als bij een tank; door het versnellen of afremmen van een rupsband stuurt het reddingsvoertuig naar links of rechts. Het model kan ook op de plek draaien. Hiervoor is de Blizzard SR iReceiver uitgerust met twee aparte snelheidsregelaars die samen de controle over de motoren hebben.
Dankzij de krachtige, samenwerkende, motoren kan de Blizzard SR probleemloos zeer steile hellingen beklimmen, sneeuw en los zand wegschuiven, en vrijwel elk terrein bedwingen.

De grootste innovatie in deze nieuwe (2014) uitvoering van de Blizzard is het iReceiver besturingssysteem en de iReceiver camera, welke klaar voor gebruik in de Blizzard SR iReadyset zijn geïnstalleerd. Je eigen smartphone of tablet kan met een speciale app van Kyosho gekoppeld worden aan de ontvanger van de Blizzard SR, waarmee je de auto via de smartphone of tablet kan besturen. De camera levert via WLAN (wireless netwerk) live beelden van de, achter de voorruit gemonteerde, camera aan de gekoppelde smartphone, tablet of PDA. Er is een app beschikbaar voor OS 7 en Android (vanaf versie 4.2.2). Met de Kyosho app op de smartphone wordt de Blizzard SR bestuurd en je kan dankzij de live beelden van de iReceiver camera precies zien waar de auto heen gaat.

De Kyosho Blizzard SR WLAN heeft een advies verkoop prijs van €349.- en wordt geleverd zonder smartphone, PDA of tablet via de modelbouw shops.

Hieronder een video van de ‘normale’ uitvoering van de Blizzard SR, zonder iReceiver besturing:

Features:
• Hoog vermogen regeleenheid
• Stof en sneeuw bestendig chassis-design
• Extra afdekking van de tandwielen, motor en regelaar
• Krachtige servo (KS-101BK) voor de bediening van de sneeuwschuif
• 2x 380-size motoren voor eenvoudige handling en goede prestaties
• Extra lichte en robuuste rupsbanden
• Besturing via Smartphone, Tablet of PDA
• iReceiver camera kant-en-klaar gemonteerd

Meer informatie: www.kyosho.de – 1:12 EP BLIZZARD SR WLAN – Artikel-Nr: 30987

Reacties zijn gesloten.