Losi LST2 XXL – Monster Truck met een 5,0cc benzine motor

Eén van de grootste verrassingen op de Nurnberg Toyfair van afgelopen week was de introductie van de nieuwe uitvoering van de Losi LST2-XXL Monster Truck met benzine motor. De auto is voorzien van een .31ci (5,0cc) benzine motor met ontsteking in plaats van een gebruikelijke nitro motor

De Losi LST2 Monster Truck is al wat jaren op de markt, maar voor deze nieuwe uitvoering heeft Losi de gehele truck geüpdate en herzien waar nodig. Dankzij deze opfris beurt is de Losi LST2 weer helemaal bij de tijd en als klapper is de auto uitgerust met een geheel nieuw ontwikkelde benzine gestookte 2-takt motor van 5cc.

De nieuwe LST XXL-2 is natuurlijk nog steeds een bekende en betrouwbare Monster Truck welke uitgerust is met grote olie gevulde schokdempers en een onafhankelijke wielophanging met grote veerwegen. Het chassis is een ‘dubbeldeks’ uitvoering welke de auto zeer stijf maakt en genoeg ruimte biedt voor de elektronica en natuurlijk de motor en aandrijving. Ook de nieuwe 300ml grote tank heeft een plekje gevonden op het chassis. De brandstoftank is voorzien van een schroefdop in plaats van de bekende klapdop die bij de nitro uitvoering wordt gebruikt. Dit om te zorgen dat de tank niet per ongeluk kan gaan lekken door de dop. Dankzij de grote inhoud van de tank (ongeveer 2 keer zo groot als een nitro-tankje) en het gunstige verbruik van de motor zijn zeer lange rij tijden mogelijk.

Het meest opvallend aan de nieuwe uitvoering van de monster truck is natuurlijk de geheel nieuwe .31ci (5,0cc) benzine motor welke voorzien is van een Dynamite ignition system CDI (Capacitor Discharge Ignition) onstekings systeem welke elektronisch de bougie voorziet van spanning voor een vonk. De onsteking maakt gebruik van een sensor op de krukas om het juiste tijdstip te bepalen. De motor zelf lijkt veel op een nitro motor waaraan iedereen gewend is, maar loopt op normale mengsmering welke ook bij 1op5 modellen wordt gebruikt. (olie/benzine mix 1:25).
Damkzij de elektronische ontsteking en het gemak van benzine is de motor zeer eenvoudig te starten en door het CDI systeem is de motor eenvoudig af te stellen en kan hij lange tijd achter elkaar stationair lopen.

De Losi LST2 XXL – Monster Truck wordt geleverd als RTR (Ready-to-Run), geheel gebouwd, afgesteld en klaar voor het eerste gebruikt. De auto is uitgerust met waterdichte elektronica van Spektrum, zowel de twee stuurservo’s als de gas servo en de ontvanger zijn waterproof. Opvallend is dat de Losi LST XXL-2 is uitgerust met het nieuwe ‘driver-assisting’ systeem AVC waarmee de elektronica helpt om de auto onder controle te houden.

In de onderstaande video zie je medewerkers van Horizon Hobby, Todd Hodge en Brian Nunez, rijden met de Monster Truck.
Opvallend is dat het geluid bijna overeenkomt met een normale nitro motor!

Meer informatie: www.Losi.com

Reacties zijn gesloten.