Nieuwe modellen van Serpent voor 2014

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf Serpent heeft tijdens de ToyFair van Nürnberg enkele nieuwe modellen gepresenteerd voor 2014 en natuurlijk flink de aandacht gevestigd op het winnen van het Wereld Kampioenschap in de 1:8 onroad koningsklasse door Tadahiko Sahashi met de Serpent Viper.

Bij Serpent zijn dit jaar enkele modellen uitgebracht in de ‘ready to race’ serie. Dit zijn kant-en-klaar gebouwde modellen welke klaar zijn voor het eerste gebruik. Deze modellen worden op de markt gebracht als onderdeel van het ‘Serpent Sport’ merk. Dit is gedaan om een groter onderscheid te maken tussen de RTR modellen en de zelfbouw modellen, de kits, die nu onder het merk ‘Serpent Race’ op de markt worden gebracht.

De Serpent 1/10 Spyder Short Course Truck SCT-2 2wd:
Als eerste geheel nieuwe model is de Serpent 1/10 Spyder Short Course Truck SCT-2 2wd geïntroduceert in de Serpent Sport serie. Deze nieuwe Short Course Race truck is leverbaar in twee verschillende uitvoeringen; één met achter motor en één met mid motor configuratie. Voor lage grip zand- of buitenbanen is de achter-motor uitvoering bedoeld en de mid-motor versie is vooral bedoeld voor banen met hoge grip zoals indoorbanen met tapijt.
Beide modellen zijn ontwikkeld met een goede balans, ook tijdens jumps, ze zijn makkelijk te rijden en zeer duurzaam. Het onwerp van de Short Course Truck is van de hand van de amerikaanse designer Billy Easton. Beide modellen van de Short Course Truck zijn voorzien van achterwiel aandrijving, extra lange veerwegen met oliegevulde ‘big bore’ schokdempers en volledig instelbare, onafhankelijke wielophanging rondom.
Beide modellen zijn voorzien van een stevige voor- en achterbumper en innovatieve, extra brede side-guards welke voorzien zijn van polycarbonaat (lexan) om de onderzijde af te dichten om het ‘parachute’ effect van de body bij het springen te verminderen.
De nieuwe Short Course modellen van Serpent zullen vanaf April 2014 leverbaar worden via de vakhandel.

De Serpent 411 DX4 Drift 1:10 4wd:
Serpent heeft de nieuwe 1:10 drift car 411 XD4 gebaseerd op de populaire Serpent 411 ERYX 1:10 onroad elektro racer. Serpent heeft van de nieuwe Drift Car iets bijzonders gemaakt van CNC-gefreesd carbon fiber en aluminium onderdelen. De motor is op een opvallende plaats gemonteerd; namelijk mid-front en de accu vindt een plaatsje overdwars aan de achterzijde voor een optimale balans. Speciaal voor het driften is de 411 DX4 voorzien van een ‘one-way’ vooras en een solide as aan de achterzijde (een “spool”). Ook het stuursysteem is geoptimaliseerd voor het driften met een ‘dual pivot steering’-systeem welke zeer grote stuuruitslag mogelijk maakt.
De Serpent 411 DX4 Drift car is vanaf mei 2014 leverbaar via de vakhandel.

De Serpent Sport 1:8 Cobra E-Monstertruck.
Deze nieuwe Monster Truck zal worden gebaseerdop de Serpent E-truggy versie. Deze Monster Truck zal worden geleverd als ‘Ready to Race’ model met waterbestendige elektronica geschikt voor een 6S LiPo accupack.. Verder zal de auto geleverd worden met een DragonRC zender met LCD scherm, grote Monster Truck wielen en banden en een ‘pick-up’ stijl Monster Truck body.
Helaas zijn er nog geen foto’s vrij gegeven van de nieuwe Serpent Monster Truck.

Meer informatie: Serpent.com

Reacties zijn gesloten.