Tamiya TRF503 4WD buggy

Tamiya heeft op de ToyFair in Nürnberg een nieuwe 1:10 4WD buggy geïntroduceerd; de TRF503. Deze nieuwe 1:10 elektro buggy heeft onder andere een aluminium chassisplaat in plaats van het carbon chassis van zijn voorgangers TRF502 en TRF511.

Maar niet alleen het chassis is vernieuwd; de nieuwe TRF503 heeft ook nieuwe voor- en achter bulkheads gekregen waarmee de wielophanging een andere geometrie heeft. Ook is de motor ophanging opnieuw ontworpen waardoor de motor zo’n 10mm naar voren en meer naar het midden is geplaatst.
Met het nieuwe aluminium chassis heeft de Tamiya TRF503 nu een ‘kick-up’ aan de voorkant van 12 graden, waardoor de voorste draagarmen nu iets meer ‘achterover’ liggen. De aandrijving op alle vier de wielen wordt verzorgd door een centrale snaaraandrijving en de wielen worden vanaf de differentieels aangedreven door geüpdate CV (constant Velocity) aandrijfassen.
Het bovendek en de schokdemper bruggen zijn gemaakt van hoogwaardig carbon fiber.

De Tamiya TRF503 wordt geleverd als bouwpakket zonder elektronica noch body. Wel is het bouwpakket voorzien van Tamiya’s nieuwste ‘aeration’ big bore schokdempers en (twee) messing gewichten om in de accuhouder te plaatsen voor een optimale gewicht verdeling.
De Tamiya TRF503 zal vanaf eind maart 2014 leverbaar worden via de vakhandel.

Meer informatie: www.Tamiya.com

Special feature 1 : Features a long-wheelbase lower deck. It is 7.5mm greater in length compared to the 511 for improved handling on uneven surfaces.
Special feature 2 : The motor position has been shifted 10.5mm toward the front of the chassis to improve controllability, while the motor mount is 5mm closer to the centerline, which helps to reduce chassis roll.
Special feature 3 : The ability to handle higher-power motors stems from the NEW single-piece aluminum center pulley.
Special feature 4 : A weight reduction of up to 20% is achieved by using lightweight aluminum upper and lower bulkheads.
Special feature 5 : The aluminum suspension plate is angled at 14 degrees, which is nearly double that of the TRF511. Damper attachment positions have been raised 2mm on the front stay, for optimized front damper rebound.
Special feature 6 : Universal shafts are secured with ring connectors.
Special feature 7 : Includes 39T oil-filled gear differentials, big bore aeration dampers and a clear polycarbonate body.

Reacties zijn gesloten.