SH Twee-takt benzine motor voor auto’s in de schaal 1 op 8

Een benzine motor in je 1:8 Buggy of Truggy monteren? Het wordt nu mogelijk om je nitro motor te vervangen door een benzine motor! Het bedrijf SH Engines (onderdeel van Golden Lion Enterprise Co., Ltd) heeft een 5.0cc (.31ci) benzine motor ontwikkeld voor de 1:8 buggy en truggy klasse welke qua maatvoering van het carter precies even groot is als een normale ‘big block’ 3,5cc/4,6cc twee-takt nitromotor, welke nu wordt toegepast in vrijwel elke Buggy, Truggy en Monster Truck.

In de komende maanden wordt de massa productie opgestart en begint de verkoop van deze grensverleggende benzine motor. De geheel nieuwe .31ci (5,0cc) benzine motor heeft een Dynamite ignition system CDI (Capacitor Discharge Ignition) onstekings systeem welke de bougie voorziet van spanning voor een vonk. De elektronisch ontsteking maakt gebruik van een sensor op de krukas om het juiste tijdstip te bepalen.
De motor zelf lijkt veel op een nitro motor waaraan iedereen gewend is, met als echte grote verschil dat hij loopt op benzine mengsmering; een mix van loodvrije benzine en olie (mix 1:25), welke ook bij large scale (1op5) modellen wordt gebruikt.
Dankzij de elektronische ontsteking en het gemak van benzine is de motor zeer eenvoudig te starten en door het CDI ontstekingssysteem is de motor eenvoudig af te stellen en kan hij lange tijd achter elkaar stationair lopen.

De motor heeft een maximaal toerental van 30.000rpm en levert ongeveer 2,5pk; waardoor het vermogen en maximale toerental zijn te vergelijken met een 3,5cc nitro motor. Hierdoor hoeft weinig tot niets aangepast worden aan de auto waarop de motor gemonteerd wordt. De nieuwe 5,0cc benzine motor kan dus worden gebruikt als vervanging van een 3,5cc of 4,6cc nitro motor. Ook qua geluid is er niet veel verschil te merken.

Meer informatie: SH-engines.com

Reacties zijn gesloten.