Serpent 411 ERYX 3.0 – 1:10 elektro onroad

Serpent introduceert een nieuwe 190mm brede touring car in de schaal 1 op 10. Het nieuwe model is de opvolger van de serpent 411 ERYX en heeft vele innovaties ten opzichte van de voorganger. De nieuwe ERYX 3.0 heeft een ultra laag centraal zwaartepunt, een geoptimaliseerde gewichtsverdeling, ‘high performance’ geometrie en maakt gebruik van hoogwaardige materialen.

Het belangrijkste verschil met zijn voorganger is het nieuwe chassis van 2mm dik 7075 T6 aluminium welke een belangrijk onderdeel is van de instelbare chassis flex. Samen met het bovendek, wat op verschillende manieren kan worden vastgeschroefd, is de flex van het chassis in te stellen en aan te passen aan de omstandigheden. Bij de opbouw van de nieuwe ERYX 3.0 is veel aandacht besteed aan het zo licht mogelijk maken van de verschillende onderdelen; de lager blokken, motor bevestiging, stuur inrichting en servo ophanging zijn zo licht mogelijk uitgevoerd. Veel onderdelen zijn in het aluminium uitgevoerd zoals de stuur- en camber stangen en de spool aan de voorzijde voor een laag gewicht en veel stevigheid.

Het chassis is op bepaalde plaatsen gefreesd om de motor en accu zo laag mogelijk te monteren en om de flex in het chassis te optimaliseren. De motor ophanging is zo dicht mogelijk in het midden van het chassis geplaatst. De stuur inrichting is met weinig onderdelen uitgevoerd en de ophanging van de stuur servo is aan de stuur inrichting gemonteerd.

Features:
– 2mm coated and laser engraved 7075 T6 aluminium chassis; dark grey anodised with ERYX 3.0 logo,
– lowered machined sides for optimal flex and lower CG, fully symmetrical for even flex
– Lighter upper and lower bearing blocks front and rear identical
– New type lower CG 7075 T6 motor mount, centrally mounted
– Separate bushing to support the top-plate , to influence flex as needed
– Lightweight aluminium spool with blades
– Play free steering assembly with pressed in bearings
– V2 type hard composite all around: wishbones, uprights, castor blocks.
– V2 hard composite wishbones with one central hole for shock mounting
– Rear anti-roll bar mounted in front of rear arm
– Anti-roll bar centring in lighter composite
– Tapered composite anti-roll bar holders, to have superb fit with any wire diameter
– Front double joint cardan shaft v2 with clips
– Brackets standard : 3.5/ 0.5 split blocks in the rear, 2.0/ 0.5 in the front
– New material shock-O-rings
– Lightweight anodised aluminium camber links
– Lightweight anodised aluminium track rods
– Lighter composite anti-roll bar centring front and rear

Meer informatie: www.Serpent.com

Reacties zijn gesloten.