SkyRC Corner Weight System

SkyRC heeft speciaal voor de serieuze wedstrijd rijders dit ‘Corner Weight System’ ontworpen, waarmee de gewicht verdeling op alle vier de wielen kan worden gemeten en, als het nodig is, worden bijgesteld. Hiermee is de balans in de auto zeer nauwkeurig af te stellen voor de beste prestaties.

Het ‘Corner Weight System’ is een combinatie van vier weegschalen en een centrale unit. Je kan, als de auto met alle vier de wielen op de weegschalen staat, precies aflezen hoeveel gewicht er op de wielen rust; het totaal gewicht en het gewicht per wiel.
Als het gewicht op de wielen veel van elkaar afwijkt kan dat onbalans geven tijdens het rijden, de auto zal minder stabiel zijn en het bochtgedrag is minder voorspelbaar. Het kan zijn dat de roll in het chassis naar de ene kant anders is dan naar de andere kant, waardoor de stabiliteit minder wordt.
Een uitgebalanceerde auto is makkelijker te besturen en zal sneller zijn door de betere stabiliteit.
Het uitbalanceren wordt met dit SkyRC Corner Weight System een stuk eenvoudiger gemaakt doordat de gewichten per wiel, per as en het totaal tegelijk worden aangegeven op duidelijke displays. Tevens wordt de gewicht verdeling in percentages aangegeven op de vele displays op de main unit.

Features:
– Designed for 1/8 buggy and truck, 1/10 buggy & touring car and 1/12 car.
– Measure the car’s corner weight, front and rear distribution and make adjustment if necessary.
– The maximum weight limit for each scale is 2000 grams(total 8000 grams).
– Measurements can be displayed in gram, oz.
– Highly accurate weight measurement in 0.1g increments (equivalent to 0.01 oz).
– 4 red LED screens for displaying each corner weight measurement.
– 2 green LED screens for displaying front weight and rear weight.
– 2 green LED screens for displaying corner weighting(front right + rear left, front left + rear right).
– 1 green LED screen shows total weights.
– 4 LED screens for displaying percentage of weights distribution.
– 4 large, easy to clean aluminum weighting surface and easy to use 3 button operation.
– Powered by 4 x AA batteries (batteries NOT included) or external DC source(6-13.8V).

Meer informatie: www.skyrc.com

Reacties zijn gesloten.