Tamiya Lowride Pumpkin op basis van het M-06 chassis

Sommige mensen hebben er lang op moeten wachten; een Tamiya model met een re-make van de circa 25 jaar oude Midnight Pumpkin body op een moderne M-06 onroad chassis. Tamiya heeft onlangs de Lowride Pumpkin geïntroduceerd welke geleverd wordt als bouwkit waarbij de ‘old school’ truck body wordt gemonteerd op het bekende achterwiel aangedreven M-06 chassis.

De Midnight Pumpkin body is een fraaie jaren 50-truck op basis van de Ford F-100 welke al jaren geleden op één van de populairste klassieke Tamiya was geleverd. Bij deze nieuwe uitgave van de harde, van ABS gemaakte body, heeft Tamiya de fraaie klassieke look behouden en op een onroad chassis gemonteerd. Hierdoor heeft de Lowride Pumpkin de authentieke look gekregen van een Lowrider die als basis de jaren ’50 Ford F100 heeft, zoals je die nu regelmatig in de Verenigde Staten tegenkomt.
Om de harde en zeer fraaie body te beschermen heeft Tamiya een brede en grote voor bumper gemonteerd op het chassis, zodat botsingen niet meteen barsten of scheuren in het ABS veroorzaken.

De Tamiya RC Lowride Pumpkin op basis van het M-06 chassis is niet het meest ingewikkelde bouwpakket van Tamiya, waardoor de auto goed te bouwen is voor iedereen. De gave lowrider look is natuurlijk ook een fantastische basis om zelf een geheel eigen Lowrider te bouwen; de harde ABS bodyshell wordt ongespoten geleverd, dus je kan zelf de look van jouw Lowrider bepalen.

Het M-06 chassis heeft 2WD (achterwiel aangedreven) en is rondom voorzien van onafhankelijke wielophanging en kunststof frictie schokdempers. De Tamiya Lowride Pumpkin wordt geleverd inclusief metal plated velgen en rubberen radiaal banden. De Tamiya Lowride Pumpkin op basis van het M-06 chassis zal vanaf augustus 2014 leverbaar worden via de vakhandel.

Specificaties:
Scale: 1/10
Construction type: Assembly kit
Terrain use: On-Road
Drive-train: 2WD RWD
Drive type: Gearbox
Drive line: Dog bone
Differential type: Gear
Suspension: Fully independent double wishbone
Steering mechanism: Bell-crank
Shock damper: Friction damper
Shock damper material: Plastic
Tire type: Rubber
Tire tread: Radial
Body material: ABS Plastic
Chassis material: Plastic
Electronic Speed Control (ESC): Included
ESC model: TBLE-02S
LED Light buckets: No
LED lights: No
Motor: N/A
Bearings: Shielded ball bearing
Adjustable camber: Yes
Adjustable toe angles: Front only
Adjustable ground clearance: Yes
Adjustable gear ratio: Yes
Adjustable wheelbase: Yes
Adjustable track width: Fixed
Adjustable shock angle: Rear Only
Special feature 1: Injection-molded ABS body.
Special feature 2: Metal-plated wheels included.

Meer informatie: Tamiya.com- RC Lowride Pumpkin – M06 – Item# 58594

Reacties zijn gesloten.