Tamiya Eneos Sustina RC F op basis van het TB04 chassis

De Eneos Sustina RC F, een Japanse Super GT Series race auto welke gebaseerd is op de luxueuze Lexus RC F coupe uit 2014 is het nieuwste model van Tamiya op basis van het cardanas aangedreven TB-04 4WD chassis.

Voor alle fans van de Japanse Super GT serie heeft Tamiya de Eneos Sustina Lexus RC F zo realistisch mogelijk nagemaakt. De body lijkt zeer goed op het race model en ook de decals zijn op de juiste manier nagemaakt.
Het 4WD TB04 chassis is voorzien van nieuwe, gesealde differentieels waarin de olie kan worden gewisseld voor het aanpassen van de rij eigenschappen. Tamiya heeft voor deze nieuwe uitvoering van het cardan aangedreven chassis gekozen voor horizontaal gemonteerde schokdempers (IFS systeem “inboard front suspension”) waardoor aan de voorzijde geen schokdemper brug gemonteerd hoeft te worden en de voorzijde van de body een mooi, laag profiel kon behouden zodat het model echt overeen komt met het originele racemonster.

Het TB-04 chassis in de schaal 1 op 10 heeft vierwielaandrijving via een centraal gemonteerde aluminium aandrijfas welke het voor- en achter-differentieel aandrijft. De wielophanging is opgebouwd uit dezelfde “short reversible” type draagarmen welke ook te vinden zijn op de TB-03, TA-05 Version II, TA-06 en de TRF (Tamiya Racing Factory) 416 en 417 World Championship modellen. Het model is voorzien van oliegevulde kunststof schokdempers en ‘medium-narrow’ 24mm brede banden op 12-spaaks wielen. De fraaie body is voorzien van een grote spoiler en spiegels.

De Tamiya Eneos Sustina RC F op basis van het TB04 chassis heeft artikel nummer #58595 gekregen, en zal vanaf eind juli 2014 leverbaar worden via de vakhandel. De verwachte verkoopprijs is ongeveer US$350,- (~€239.-).

Specifications:
Scale: 1/10
Construction type: Assembly kit
Terrain use: On-Road
Drive-train: 4WD
Drive type: Shaft
Drive line: Dog bone
Differential type: Sealed oil-filled gear
Suspension: Fully independent double wishbone
Steering mechanism: Bell-crank
Shock damper: Oil-filled damper
Shock damper material: Plastic
Tire type: Rubber
Tire tread: Slick
Body material: Polycarbonate
Chassis material: FRP (Fiber Reinforced Plastic)
Electronic Speed Control (ESC): Not included
LED Light buckets: No
LED lights: No
Motor: Not included
Bearings: Shielded ball bearing
Adjustable camber: Yes
Adjustable toe angles: Front and rear
Adjustable ground clearance: Yes
Adjustable gear ratio: Yes
Adjustable wheelbase: Yes
Adjustable track width: Fixed
Adjustable shock angle: Yes
Special feature 1: Tamiya short reverible suspension is used on the TB-04.
Special feature 2: IFS (Inboard Front Suspension) featuring push-rods.
Special feature 3: Length: 480mm, Wheelbase: 257mm.
Special feature 4: Separate parts are included to recreate rear wing and door mirrors.
Special feature 5: Comes with medium-narrow 24mm width 12-spoke wheels

Meer informatie: Tamiya.com – Tamiya Eneos Sustina RC F – item #58595

Reacties zijn gesloten.