Tamiya Limited Edition Honda NSX re-release

De nieuwste uitvoering van de Honda NSX doet weer mee aan de 2014 Super GT series in Japan, en om dit heugelijke feit te vieren heeft Tamiya besloten een re-release te introduceren van hun 1:10 elektro model uit 1990. Tamiya introduceert het model als “Limited Edition” Honda NSX sports car kit. De auto wordt gelevert als kit, of te wel als bouwpakket en het is voorzien van een kunststof ‘badkuip’ chassis welke voorzien is van een ‘direct-drive’ aandrijving, een mono-shock 3-point T-plate achtervering met een oliegevulde CVA schokdemper en een ‘king pin’ vering aan de voorzijde. Het chassis is dus eigenlijk gelijk aan een chassis wat regelmatig door Tamiya is gebruikt voor verschillende Formule 1 modellen.

Het model wat Tamiya nu her-introduceert is een Honda NSX, een super sport model zoals deze in 1989 werd geïntroduceerd op de Chigaco Motor Show en werd gefabriceerd door de Japanese Honda fabriek. De fraaie body is een exacte replica van het gestroomlijnde origineel en is vervaardigd uit stevig polycarbonaat (Lexan).
De rijhoogte van het model is op twee manieren in te stellen waarmee de rijhoogte kan worden aangepast aan de omstandigheden zoals het rijden op tapijt of asfalt. De velgen zijn voorzien van een soort afdekking waarmee ze er precies uitzien als de originele wielen uit 1990. Voor een optimale grip zijn de velgen voorzien van spons-type banden.

Specifications
Scale 1/10
Construction type Assembly kit
Terrain use On-Road
Drive-train 2WD
Drive type Pinion to spur gear
Drive line Solid axle
Differential type Ball pressure plate
Suspension Independent front/solid axle rear
Steering mechanism Direct servo
Shock damper Oil-filled damper
Shock damper material Plastic
Tire type Foam
Tire tread Slick
Body material Polycarbonate
Chassis material Plastic
Electronic Speed Control (ESC) Not included
ESC model N/A
LED Light buckets No
LED lights No
Motor 540-brushed type
Bearings Plastic bushing
Adjustable camber Fixed
Adjustable toe angles Front only
Adjustable ground clearance Yes
Adjustable gear ratio Yes
Adjustable wheelbase Fixed
Adjustable track width Fixed
Adjustable shock angle Fixed
Special feature 1 Length: 452mm, Width: 207mm, Height: 119mm
Special feature 2 The durable bathtub-shape chassis incorporates space frames.
Special feature 3 Suspension features a front independent kingpin/coil spring and a rear 3-point setup with 1.5mm thick FRP T-bar and CVA oil damper.
Special feature 4 High-grip sponge tires included.
Special feature 5 Sport-tuned motor included.

Meer informatie: www.Tamiya.com/Limited Edition R/C Product – Honda NSX – Item No: 84385

Reacties zijn gesloten.