Xray X10’15 200mm pan car kit

De Slowaakse fabrikant Xray introduceert een geheel vernieuwde uitvoering van de 1:10, 200mm brede elektro Pan Car X10. Het nieuwe model heet X10’15 en die naam verwijst naar de nieuwe 2015 specificaties. Het nieuwe ontwerp van de 1:10 Pan Car X10’15 is vooral gefocust op een nog betere balans in de auto op basis van een smaller chassis.

Ondanks dat het het geheel vernieuwde chassis smaller is dan voorheen, is het geschikt voor verschillende maten Li-Po accu’s, zelfs het vrij grote ‘standaard’ formaat 2S hardcase kan gebruikt worden. Dit is mogelijk omdat het chassis aan de voorzijde wat breder gehouden is, waardoor er voldoende plek is voor de montage van de snelheidsregelaar en ontvanger. Als er kleinere dan standaard LiPo accus worden gebruikt kan de regelaar en ontvanger zowel voor als achter de accu geplaatst worden.
Dankzij het nieuwe chassis kunnen de rear-links meer naar het midden van de auto worden geplaatst wat weer een verbetering geeft in de stuur-respons en de links/rechts balans verbeterd. De motor en aandrijving zijn gemonteerd op een lichtgewicht ‘motor pod’ welke met ‘roll tube’ dempers zeer nauwkeurig onder controle wordt gehouden.

Aan de voorzijde is deze kit voorzien van instelbare spoorbreedte en instelbare rijhoogte. Beide instellingen zijn met inserts op de ééntiende millimeter nauwkeurig aan te passen, waarmee het eenvoudig wordt om de auto aan te passen aan verschillende banden diameters.

De Xray X10’15 wordt geleverd als bouwpakket, zonder body of elektronica zoals motor en regelaar. De auto zal vanaf september 2015 leverbaar worden via de vakhandel. Een advies verkoopprijs is nog niet bekend.

Meer informatie: TeamXray.com /x10

Reacties zijn gesloten.