Tamiya Mercedes-Benz G 320 Cabrio

Op basis van het nieuwe vier wiel aangedreven MF-01X chassis heeft Tamiya een fraaie Mercedes Benz G320 Cabrio geïntroduceerd. Heel leuk is dat Tamiya de ‘short wheelbase/soft top’ cabriolet versie van de in 1997 geïntroduceerde G-klasse  Mercedes als model heeft gekozen.

De nieuwe Tamiya Mercedes-Benz G320 Cabrio body is gemaakt van polycarbonaat (Lexan) en heeft de vormgeving van een echte soft top, met enkele ‘kreukels en vouwen’ in het polycarbonaat. De body is voorzien van vele nauwkeurige details zoals zijspiegels, lightbuckets en fraaie velgen met bijpassende offroad banden.

Het Tamiya model wordt geleverd op het redelijk basic MF-01X chassis waar de elektro motor aan de achterzijde is gemonteerd welke zowel de achter- als de voorwielen aandrijft. De voorwielen worden aangedreven door een cardanas welke aan de zijkant van het chassis loopt. Het voor- en achter differentieel  zijn in geïntegreerd in het chassis voor extra stevigheid en een eenvoudige opbouw, bestaande uit drie secties. Door het verwisselen van de middelste sectie kan er worden gevarieerd in wielbasis: kort (210mm), middel (225mm) en lang (239mm). Deze Mercedes-Benz G 320 cabrio is gebaseerd op de lange wielbasis.

Specificaties:

  • 1/10 scale R/C model assembly kit. Length: 385mm, width: 178mm, height: 175mm.
  • The G 320 Cabrio body is expertly captured in lightweight, durable polycarbonate.
  • Side mirrors are recreated using separately molded plastic parts.
  • The 4WD MF-01X chassis has a rear mounted motor, and uses a prop shaft to transmit power to the front wheels. It features a robust, easy to maintain monocoque frame. It is at home on road and flat dirt surfaces.
  • This model uses the L wheelbase (239mm). The chassis can be set up in S (210mm) and M (225mm) wheelbases using separately-sold propeller shafts.
  • 4-wheel double wishbone suspension provides a smoothly-cushioned drive.
  • A range of option parts are available to hop up the MF-01X chassis, including lightweight, rigid aluminum propeller shafts.
  • Includes a Tamiya TBLE-02S ESC and Torque Tuned motor. ESC features brushless motor mode for easy expandability.
  • Requires 2-channel radio, 7.2 volt battery & charger and PS Polycarbonate paint to complete.

Meer informatie: www.Tamiya.com/kit #58629

Reacties zijn gesloten.