CROSS-RC Trial Truck KIT UC6 6×6

Het in Nederland nog niet zo bekende merk CROSS-RC heeft een detailgetrouwe, detailrijke en kwalitatief hoogwaardige bouwkit van de UC6 truck met 6×6 wielaandrijving in de de maat 1:12 geïntroduceerd. Deze bouwkit is het summum in het leveringsprogramma van CROSS-RC en voor de bouw is de nodige ervaring in de modelbouw noodzakelijk.

De carrosserie, accessoires en aanbouw delen zijn allemaal uit ABS kunststof gemaakt waardoor deze stevig en slijtvast zijn. De gehele aandrijving is gemaakt van metalen onderdelen, is voorzien van kogellagers en heeft stalen aandrijfassen. Het model heeft permanente zes-wielaandrijving en maakt geen gebruik van differentiëlen. Er wordt veel gebruik gemaakt van metalen onderdelen, zo zijn de stuurbuckles van CNC gefreesd aluminium, er zitten metalen sleephaken aan het metalen chassis en de bodembescherming is ook van metaal. Zelfs de zes aangedreven bead-lock velgen zijn van metaal gemaakt, maar het reserve wiel is van kunststof.

De carrosserie heeft vele beweegbare onderdelen; de deuren, motorkap en kleppen van de laadbak kunnen allemaal openen en sluiten. Bij geopende deuren heb je goed zicht op het gedetailleerde interieur. Het model is voorzien van LED-verlichting, met werkende knipperlichten doormiddel van een lichtmodule en een geluidsmodule met geïntegreerde luidspreker. In de laadruimte zijn twee opklapbare zitbanken gemonteerd en een gereedschapskist, welke eventueel een aparte accu voor de geluidsmodule kan bevatten.

De wielophanging aan de achterzijde is een zogenaamde pendelophanging met bladveren en aan de voorzijde zitten oliegevulde schokdempers en bladveren.

De CROSS-RC wordt geleverd als bouwkit, waarbij wel de assen en aandrijving reeds als gemonteerde onderdelen zijn geleverd, maar er wordt geen zender, ontvanger, motor of snelheidsregelaar bijgeleverd.
De CROSS-RC CROSS-RC Trial Truck KIT UC6 6×6 is niet goedkoop met een advies prijs van US$ 1,119,99, maar gezien het formaat (670mm lang) en alle hoogwaardige onderdelen waarschijnlijk wel het geld waard.

 

uc6-21

Meer informatie: www.CROSS-RC.com 

 

Reacties zijn gesloten.