De nieuwe, gigantisch grote Traxxas X-Maxx Monster Truck

 

Traxxas introduceert met de nieuwe X-Maxx een geheel nieuw ontworpen vierwiel aangedreven elektro monster truck van een gigantisch formaat. De zeer grote (758mm lang / 540mm breed) Monster Truck is voorzien van een brushless elektro motor met bijpassende snelheidsregelaar welke beide geschikt zijn voor 6S LiPo accu’s (max. 25,6Volt).


Het chassis van de nieuwe X-Maxx bestaat uit drie modules, waarmee het chassis een optimale stijfheid en robuustheid krijgt. Door de modulaire opbouw zijn de belangrijkste onderdelen eenvoudig toegankelijk voor onderhoud en eventuele reparaties. De wielophanging is rondom onafhankelijk en voorzien van massieve , stevige, olie gevulde, aluminium GTX schokdempers die geheel instelbaar zijn. De schokdempers zijn gemonteerd op grote, stevige schokdemper bruggen die meteen dienen als handvatten om de auto op te tillen.
De X-Maxx is voorzien van een ‘Big Block Velineon 6S brushless power system’ die de auto via extra stevige aandrijfassen op alle vier de wielen van een hoge topsnelheid en zeer veel koppel (kracht) voorziet.

Een opvallende innovatie welke op de Traxxas X-Maxx monster truck gemonteerd is, zit in de elektronica; behalve het ‘Traxxas Stability Management System’ wat zorgt dat de auto op gladde ondergrond stabiel te rijden is en geen spin-outs veroorzaakt, heeft de X-Maxx ook een speciaal systeem wat geïntegreerd is in de ontvanger. Dit systeem het ‘Traxxas Self-Righting System’ zorgt ervoor dat de auto zichzelf kan oprichten en zichzelf weer op de wielen kan zetten na een crash. Hiervoor zit een drukknopje op de zender; druk je deze in dan zal de auto met de wielen ‘schommelen’ en zo zorgen dat de auto weer op alle vier de wielen terecht komt. Het ‘Traxxas Stability Management system’ merkt wanneer de truck ondersteboven ligt en activeert het ‘self-righting system’. Om het dan te gebruiken druk je op de SET knop op de zender en de X-Maxx zal automatisch de wielen om en om voor- en achteruit laten draaien totdat de auto zichzelf weer op de wielen ‘flipt’, drie of vier cyclussen zijn meestal voldoende.

Hier een filmpje van het automatische opricht systeem:

De Taxxas X-Maxx wordt geleverd als kant-en-klaar gebouwd model (‘Ready-to-run’) inclusief een 2.4gHz ‘TQi’ zender en ontvanger, het waterdichte ‘Big Block Velineon 6S brushless power system’ en een krachtige, waterdichte ‘high-torque’ stuur servo. Het model is vanaf deze week leverbaar in Nederland, het model heeft een advies verkoopprijs van €999.-

Hieronder een Traxxas X-Maxx video review (in het Nederlands) gemaakt door RC-Blog.nl

Meer informatie: www.Traxxas.com

Reacties zijn gesloten.