Tamiya Formula E GEN2 Car in Championship Livery

Tamiya introduceert een nieuwe bouw kit in de schaal 1 op 10 van de 2018 GEN2 elektrische raceauto uit het Formule E-kampioenschap. De slanke, hightech carrosserie met wielkasten is zeer nauwkeurig in de schaal 1 op 10 nagemaakt in polycarbonaat (lexan) en uitgerust met afzonderlijke te monteren delen zoals halo, spiegels en diffuser. De bestickering is gelijk aan de  Championship Livery-auto.

Het chassis heeft een opvallend laag zwaarte punt en is voorzien van 4WD door middel van een centrale cardanas, welke door een centraal geplaatste elektromotor wordt aangedreven. Het TC-01-chassis heeft olie gevulde differentiëlen. onafhankelijke wielophanging met dubbele wishbone draagarmen en een inboard vering met oliegevulde schokdempers,  duwstangen en tuimelaars om het gebruik van lage en vlakke carrosserieën mogelijk te maken. Zowel de draagarmen als de uprights zijn links en rechts, voor en achter identiek, zodat het onderhoud en de onderdelen voorziening een stuk eenvoudiger en efficiënter wordt.

Specs:
★Length: 430mm, Width: 188mm, Height: 99mm ★Wheelbase: 257mm ★Tire Width/Diameter: 24/64mm (Front & Rear) ★Composite Monocoque-Frame Chassis ★Shaft-Driven 4WD ★Front & Rear Oil-Filled Gear Differentials ★3-Piece Steering Tie-Rod ★Front & Rear Inboard 4-Wheel Independent Double Wishbone Suspension ★CVA Oil Dampers (Front & Rear) ★Gear Ratio = 6.56:1 (with kit 24T pinion) ★Type 540 Motor ★Electronic Speed Controller (ESC) is sold separately.

Bron: ModelbouwAction.eu

Reacties zijn gesloten.