RocHobby 1/6 1941 Military MB Scaler RTR Car Kit

ROCHOBBY introduceert hun nieuwste creatie; de schaal 1 op 6  “1941 MB Scaler”,  een zeer fraai scaler model van de  Willys MB Jeep en het resultaat van 2 jaar ontwikkeling op basis van toegewijd onderzoek door middel van talloze historische foto’s en documentatie.

De Willys MB Jeep was een voertuig van de Amerikaanse strijdkrachten, geproduceerd van 1941 tot en met 1945. De Willys MB Jeep wordt beschouwd als het icoon van de Amerikaanse strijdkrachten in de Tweede Wereldoorlog.

Als een soort eerbetoon aan alle militairen die met deze legendarische Jeep gereden hebben gereden, werd de RocHobby  MB Scaler ontworpen als de meest nauwkeurige (-radiografisch bestuurde-) replica van het origineel model MB.

Liefhebbers van precisie modellen zullen de gedetailleerde zeer fraai gelakte carrosserie waarderen, met echt werkende verlichting, een servogestuurd stuurwiel en een opklapbare voorruit. De meeste accessoires zijn reeds gemonteerd, waarbij mooie details opvallen zoals de echt stoffen banden die de geverfde bijl en schep vasthouden. Deze en andere nauwkeurige details dragen bij aan het realistische uiterlijk en gevoel van het voertuig.
Ook in de cabine is het dashboard zoals in het originele voertuig , met micro-print instructielabels, versnellingshendels en stoelen, waarin ‘soldaten’  kunnen worden geplaatst, zoals GI-Joe poppen, Barbie poppen en anderen poppen in de schaal 1 op 6.

 

 

Ook de prestaties werden niet over het hoofd gezien bij het ontwikkelen van de MB Scaler: er werd gekozen voor een ladder chassis waarop de body is geplaatst en, net als het origineel, twee starre assen. Deze assen worden in het model geveerd door oliegevulde schokbrekers, welke de bladveren van het origineel vervangen, om een soepele veerweg mogelijk te maken. De smalle wielen zijn voorzien van speciaal samengestelde high-grip banden met een periode-correct loopvlak voor maximale tractie met behoud van de scalelook.

De prijs is  US$ 279 voor een kant-en-klaar RTR (Ready to Run) model. .

Specificaties:

Realistische spuitgegoten body

Body-on-frame ontwerp

Servogestuurd stuur

Functionele koplampen

Opklapbare voorruit

Functioneel reservewiel

Optioneel canvas top

Voorgelakte schep en bijl

All-terrain 324 mm wielbasis ladderchassis

Grippy-banden voor echte prestaties op elk terrein

Beadlock-wielen

Extra groot batterijvak

Verstelbare met olie gevulde schokdempers

De 550T 35T motor levert een fantastisch koppel

Volledig waterdichte ontvanger en Hobbywing 1060 ‘brushed’ ESC

2,4 GHz volledig proportioneel compact radiosysteem – 2,4 GHz

Dual channel EPA en reverse-functies met digitale trim

Mini Servo voor stuur

Technisch:

 • Length: 530.5mm
 • Width: 258mm
 • Height: 270mm
 • Wheelbase: 324mm
 • Ground clearance: 39.5mm
 • Departure angle: 22°
 • Approach angle: 58°
 • Breakover angle: 36°
 • Motor: Brushed, 550 size, 35T
 • ESC: 60A
 • Servos: Steering waterproof 15 kg metar gear servo
 • Steering wheel: 9 grams
 • Radio: 4 channels pistol style transmitter, 4 channel receiver, 2,4 GHz FHSS (AA Battery x 4)

LINK: RCMart.com – RocHobby 1/6 1941 Military MB Scaler RTR Car Kit

Reacties zijn gesloten.